Acasa / Economic / „Revoluția fiscală” bagă primăriile în colaps! Edilii, mobilizați de liberali să ceară parlamentarilor PSD votarea moțiunii de cenzură

„Revoluția fiscală” bagă primăriile în colaps! Edilii, mobilizați de liberali să ceară parlamentarilor PSD votarea moțiunii de cenzură

Liberalii gorjeni preconizează un colaps financiar pentru multe dintre localitățile Gorjului în 2018. Asta ca urmare a celebrei „revoluții fiscale” adoptate recent de Guvern. Liderii PNL spun că veniturile primite de la centru în comune și orașe vor scădea anul viitor cu 30% din cauza micșorării impozitului pe venit. Ei se pregătesc deja pentru moțiunea de cenzură anunțată de liberalii de la București și, culmea, le cer inclusiv parlamentarilor PSD de Gorj să voteze moțiunea.

„Revoluția fiscală” care a scos mii de români în stradă va avea, potrivit liberalilor gorjeni, efecte dezastruoase asupra bugetelor locale. Președintele Dan Vîlceanu s-a pregătit cu cifre pentru conferința de presă de ieri, iar datele sunt cel puțin îngrijorătoare. „Conform legii, aproximativ 70% din impozitul pe venit din România se duce către administrațiile publice locale. La Târgu Jiu, în 2016, am beneficiat de 55,6 milioane de lei, iar la 9 luni în 2017 am încasat deja 46,1 milioane de lei, adică există o creștere, pentru că s-a majorat salariul minim pe economie. La Motru, în 2016 s-au încasat 7,8 milioane, iar în 2017, la 9 luni, 8,2 milioane de lei, mai mult decât tot anul 2016. La CJ Gorj, unde vine un procent de doar 11,25%, la nivelul anului 2016 s-au primit 32,9 milioane de lei, iar la 9 luni din 2017, 30,2 milioane. Pe total județ, la cele 70 de UAT-uri, s-au încasat în 2016 122,3 milioane de lei, iar în 2017 la 9 luni 112,2 milioane de lei. Scăderea de la 16 la 10% a impozitului pe venit înseamnă 30 și ceva la sută din suma încasată la nivel național. Practic, aceste sume se vor micșora cu acest procent”, a declarat Vîlceanu.

„2 miliarde de euro mai puțin la administrațiile locale”

Președintele PNL Gorj vine și cu o propunere pentru parlamentarii gorjeni reprezentanți ai Puterii, și anume să voteze moțiunea de cenzură pregătită de liberalii de la București. Vîlceanu face apel și la primari pentru a-și mobiliza parlamentarii. „Toți primarii trebuie să înțeleagă că nu este în beneficiul lor și nici în beneficiul gorjenilor, în condițiile în care oamenii nu rămân cu nimic. Aș înțelege ca cetățenii să se bucure în condițiile în care rămâneau cu bani în buzunar, dar nu rămân cu nimic, vor încasa exact aceiași bani, iar în localitate vor ajunge bani mai puțini. Gândiți-vă că s-au majorat și salariile în administrațiile locale, iar din acești bani se făceau investiții. Veți vedea investiții lăsate de izbeliște, proiecte europene blocate, și asta sub guvernarea PSD, care în județul Gorj a luat peste 50% la alegerile parlamentare. Pe un calcul la nivel național, această valoare se ridică la 2 miliarde de euro mai puțin la administrațiile locale”, a mai spus Dan Vîlceanu.

Un comentariu

  1. Vrei bani pentru firmele tale care nu au de lucru?

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*