2.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăEconomicRomarm caută contracte pentru UM Sadu

Romarm caută contracte pentru UM Sadu

Directorul general din cadrul Romarm, Dan Tache, a avut ieri dimineaţă, o întâlnire matinală cu autorităţile judeţene pentru a purta discuţii cu privire la soarta fabricii de armament. Atât prefectul judeţului, ALin Văcaru, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, i-au atras atenţia şefului Romarm, că la UM Sadu trebuie păstrate locurile de muncă.

Reprezentanţii Romarm au sosit la Gorj încă de duminică seara, însă ieri dimineaţă, directorul general Dan Tache împreună cu directorul tehnic Gheorghe Stoica s-au întâlnit cu autorităţile judeţene. Astfel, pentru preşedintele Consiliului Judetean Gorj, păstrarea locurilor de muncă reprezintă principala prioritate. „Am avut o întâlnire cu domnul Tache şi cu noul director de la uzină. Pentru mine, ideea este foarte clară, pe mine mă interesează să se păstreze locurile de muncă, să se ia măsuri concrete de organizare a activitaţii încât să se încheie contracte pe măsura capacitaţii uzinei”, a declarat Călinoiu, pentru Acces Tv. Aceeaşi doleanţă a venit şi din partea prefectului judeţului, Alin Văcaru. Acesta a recunoscut însă faptul că situaţia la UM Sadu este una gravă, conducerea Romarm având mână liberă pentru a relansa economic unitatea. Alin Văcaru consideră că nu este normal ca oamenii să-şi încaseze salariile în procent de doar 20%. „Reprezentanţii Romarm şi-au asumat responsabilitatea faţă de tot ceea ce se v-a întâmpla la UM Sadu. Sunt convins că se vor găsi soluţiile cele mai bune, încât omul să nu mai plece acasă cu 200 lei, cum s-a întâmplat în ultimele luni. Domnul Tache are mână liberă şi avem speranţa că va fi mai bine”, a precizat prefectul de Gorj.

Tache: “UM Sadu nu se va închide”

Conform unor surse se pare că sunt şanse mari ca o parte din salariaţii fabricii de armament să fie băgaţi în şomaj pe o anumită perioadă. În momentul de faţă, UM Sadu se confruntă cu un deficit de contracte, unitatea având şi datorii istorice la bugetul de stat. Contactat telefonic, directorul general din cadrul Romarm, Dan Tache a declarat pentru Acces Tv că „la Uzina Mecanică Sadu nu se vorbeşte de închidere, dar nici de disponibilizări de personal. Prin schimbarea conducerii unităţii va trebui să ajungem la relansarea economică a a activităţii uzinei. Uzina de la Sadu este o unitate cu caracter strategic, sunt 1000 de salariaţi acolo şi este singura unitate din cadrul Romarm care produce muniţie mică”. În aceste zile, conducerea Romarm va purta discuţii cu posibili parteneri în vederea încheierii unor colaborari, care să fie redirecţionate către UM Sadu. La UM Sadu, cei aproximativ 1000 de salariaţi sunt cu lefurile la zi, reuşindu-se în acelaşi timp să se achite contravaloarea utilităţilor pe luna decembrie.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -