„Să facem termoficare pe spatele CEO şi la Târgu-Jiu”

2
12

„Domnul director să pună piciorul în prag şi să fie ferm!”. Declaraţia îi aparţine primarului Florin Cârciumaru care susţine că nu este corect ca Laurenţiu Ciurel să fie obligat să preia în componenţa CE Oltenia termoficarea oraşului Craiova. La ora actuală Termo Craiova are de recuperat de la populaţie aproximativ 900 miliarde lei vechi.

Conform unui comunicat de presă, Consiliul Concurenţei a autorizat concentrarea economică ce se va realiza ca urmare a fuziunii prin absorbţie a Termo Craiova de către Complexul Energetic Oltenia. La ora actuală, Termo Craiova asigură distribuţia energiei termice către consumatorii finali din municipiu, producând şi energie termică în propriile centrale termice ce funcţionează pe bază de gaze naturale. În comunicatul de presă al Consiliului Concurenţei se mai arată că prin realizarea concentrării economice, în cadrul CE Oltenia, va avea loc integrarea tuturor activităţilor care compun sistemul centralizat de alimentare cu energie termică din municipiul Craiova, sistem ce are în componenţă sursele de producere a energiei termice şi reţelele care asigură transportul şi distribuţia energiei termice. În aceste condiţii Consiliul Concurenţei a autorizat concentrarea economică ce se va realiza prin fuziunea prin absorbţie a Termo Craiova de către CE Oltenia.

Cârciumaru: Doamna Olguţa a insistat

Invitat la „Punctul pe I”, primarul municipiului Târgu-Jiu Florin Cârciumaru a declarat că situaţia trebuie analizată foarte bine de către managerul Laurenţiu Ciurel. Acesta consideră că nu este corect să i se impună şefului CE Oltenia să preia termoficarea oraşului Craiova. „Nu este bine să fie obligat domnul Ciurel să accepte să ia în componenţa CE Oltenia şi termoficarea oraşului Craiova. Atunci să facem termoficare pe spatele CE Oltenia şi la Târgu-Jiu şi la Severin. Nu este corect ca de munca oamenilor din Gorj, Vâlcea, Mehedinţi să beneficieze doar cei de la Craiova”, a explicat Florin Cârciumaru. În plus, acesta trage şi un semnal de alarmă şi susţine nemulţumit că „este o greşeală a celor ce impun, domnul Ciurel trebuie să pună piciorul în prag, să fie mai ferm şi să renunţe. Aşa cum marile oraşe au termoficarea lor separată, aşa să fie şi la Craiova. Doamna Olguţa a insistat şi a reuşit”. În prezent, conform unor surse din CE Oltenia, Termo Craiova are de recuperat de la populaţie restanţe de aproximativ 900 miliarde lei vechi. „Sunt sigur că dacă domnul Ciurel a acceptat, nu a făcut-o cu mare plăcere, dar sunt sigur că pe viitor are intenţia să se debaraseze”, a mai declarat Florin Cârciumaru.

Popeangă: Investiţii de 100 milioane de euro

Deputatul social-democrat Vasile Popeangă consideră că prin această preluare, CE Oltenia va avea sarcini în plus, în primul rând, investiţiile fiind primordiale. Pe considerentul că aceste investiţii vor fi recuperate, Popeangă crede că în timp Termo Craiova va deveni rentabilă. „Este o decizie a Guvernului pe care CE Oltenia a dus-o la îndeplinire. În opinia mea de economist, este o unitate care a avut probleme financiare şi cred că CE Oltenia va avea sarcini în plus. Am înţeles că vor trebui să se facă investiţii de 100 milioane de euro şi bănuiesc că sumele investite vor fi recuperate, iar unitatea va deveni rentabilă”, a precizat deputatul Vasile Popeangă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here