Acasa / Economic / Salariații ELCFU Motru, nemulțumiți! Spun că informaticienii CEO au încurcat pontajele

Salariații ELCFU Motru, nemulțumiți! Spun că informaticienii CEO au încurcat pontajele

Marea majoritate a salariaților de la Exploatări de Livrări Căi Ferate Uzinale (ELCFU) Motru, subunitate a CE Oltenia, sunt nemulțumiți și spun că unii dintre ei au pierdut bonuri de masă după ce IT-iștii Companiei au „bulibășit” pontajele.

Salariații ELCFU Motru, care lucrează la program de 12 ore, nu au primit toate bonurile de masă aferente zilelor lucrate. Unii dintre angajați susțin că au lucrat mai mult decât au fost pontați. Nu este prima dată când angajații ELCFU Motru sunt nemulțumiți. În luna august ei au făcut și un protest, deoarece salariile sunt mai mici decât ale colegilor lor de la alte secții, deși fac aceeași muncă. Discrepanțe salariale sunt încă de la înființarea Complexului Energetic Oltenia, pentru că salariații veniți din SNLO aveau venituri mai mici decât cei din entitățile energetice. Atunci, s-a pus în discuție și plata zilelor de sâmbătă și duminică lucrate de mecanicii de locomotivă, iar directorul Boza a explicat că situaţia se va rezolva doar printr-o rectificare bugetară. Acum alte probleme: „Am lucrat în octombrie 22 de posturi, 176 de ore. Ei ne-au plătit 20 de posturi și ne-au băgat două zile în concediu, deși noi am lucrat. Trebuiau să ne plătească cât am muncit, cât am semnat condica. Greșeala este la Târgu-Jiu, la IT, acolo unde fac salarizarea. Noi muncim, este dreptul nostru. Am pierdut două bonuri. Ei spun că am câștigat la salarii”, spun salariații.

Angajații sunt nemulțumiți și nu pricep ce s-a întâmplat cu salariile lor. „Te cheamă la serviciu, semnăm condica de prezență zilnic, iar tu, ca angajator, mă treci două zile în concediu. (…) Nu ni s-au plătit zilele duble făcute. Noi am pierdut bonuri”, spun oamenii. „Contractul colectiv l-am semnat cu 1 octombrie și nici acum nu ni s-a dat mărirea promisă. Suntem tot la clasa a VIII-a pe care am avut-o până acum. (…) Problema de acum este la angajații care lucrează la 12 ore. Credem că IT-iștii de la Companie nu au băgat datele cum trebuie. Cei de la noi, de la Motru ne-au pontat normal, căci noi am semnat condica și la intrarea și la ieșirea din tură. Cum și ce au introdus IT-iștii în calculator, nu pricepem. Este o greșeală a celor de la Târgu-Jiu, dar cine o va recunoaște? Trebuiau să ne plătească alte trei posturi, pentru că avem depășire de plan, cred că aici s-au încurcat. (…) Nu este corect ce au făcut. Noi voiam să ne plătească normal”, a spun un alt angajat.

Directorul Sorin Boza a spus, la un post de televiziune, că în această săptămână va avea discuții și cu cei din comisia care lucrează la grilele de armonizare salarială din companie și care au ca termen finalizarea acestora până vineri.

3 comentarii

  1. Fraieriți intenționat

    Îi doare în cot de voi. Nu a fost o greșeală la pontaje. Au făcut- o cu intenție.
    Liderul vostru de sindicat trebuie să stea la intrare in sediul Ceo cu pancarta de gât sau să acționeze în judecată angajatorul.

  2. Ce cretini care au spus ca IT-istii au introdus gresit pontajele. „Nenea” exista angajati la Resurse Umane sau cum s-o numi directia/departamentul respectiv-(a), persoane care se ocupa de salarizare, deci ei ar trebui sa introduca pontajele, asa este in firmele sau societatile care se respecta.
    IT-isti sunt doar cei care realizeaza software, restul sunt „bagatori de seama”, daca nu au facut o aplicatie software folosita in unitatea respectiva, deci sunt PCR-isti (PILE, CUNOSTINTE, RELATII).
    Sa auzim numai de bine!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*