5.6 C
Târgu Jiu
miercuri, martie 3, 2021
Acasă Economic Scheleţii din dulapul lui Ciurel şi comenzile politice, descoperite de comisia de...

Scheleţii din dulapul lui Ciurel şi comenzile politice, descoperite de comisia de anchetă

- Advertisement -

Divergenţe între liberali şi pesedişti pe tema înfiinţării comisiilor de anchetă pentru Complexurile Energetice Hunedoara şi Oltenia. Ciprian Florescu afirmă că anchetele vor avea caracter politic, în timp ce liberalul Tudor Barbu îl contrazice şi spune că speră ca cele două comisii să acţioneze cu seriozitate şi să nu răspundă comenzilor politice. În comisia de anchetă la CEO trebuie să fie specialişti, comentează şi deputatul PSD Mihai Weber.

ceo-roviiari

Comisiile de anchetă parlamentară care vor investiga activitatea Complexurilor Energetice Hunedoara şi Oltenia, în încercarea de a afla motivele care au dus cele două companii la situaţia economică dificilă, ar putea fi funcţionale în perioada imediat următoare. Membrii celor două comisii vor să găsească vinovaţii pentru situaţia gravă în care se află CEH şi CEO, dar şi soluţiile legale pentru ca activitatea de producţie a energiei pe bază de cărbune să nu se oprească. Vicepreşedintele PSD Gorj, Ciprian Florescu, nu are încredere, însă, în aceste comisii de anchetă şi spune că rezultatul acestora va fi folosit doar ca temă de campanie electorală de către adversarii politici. „Eu, personal, mă aştept mai puţin să descopere mine de aur sau comori nebănuite. Aceste comisii au fost mandate să scormonească exact ce s-a acuzat că s-a făcut în CEO şi Hunedoara. Probabil, comori nu va găsi. Haideţi să îi lăsăm pe ei să-şi facă treaba şi vom vedea ce se va găsi. Probabil dacă se va găsi scheleţi în şifonier, toată lumea va răbufni şi va spune management defectuos la Ciurel. Dacă se vor găsi toate lucrurile în regulă probabil se va spune că a fost un management corect şi adversarii noştri vor spune că noi am umblat la butoane. Este o chestiune care, până la urmă, ţine de campania electorală. Mi-e teamă că această comisie sau că rezultatele anchetei se vor transforma inevitabil în teme de campanie”, crede Florescu de la PSD.

Fără comenzi

Senatorul liberal Tudor Barbu speră ca cele două comisii, care vor verifica activitatea Complexurilor Oltenia şi Hunedoara, să acţioneze cu seriozitate şi să nu răspundă comenzilor politice. Barbu afirmă că dacă membrii comisiilor se vor lăsa influenţaţi din punct de vedere politic vor face şi mai mult rău celor două companii de stat. „Aştept două lucruri ca această comisie la CEO să fie serioasă, să nu răspundă la comenzi politice. Pentru că dacă aşa se va întâmpla, cum a mai fost în istoria Parlamentului României, astfel de comisii special dacă răspund la comenzi politice nu s-ar afla nimic şi am omorât un subiect extrem de important pentru sistemul energetic şi pentru sistemul socio-economic din România”, declară Tudor Barbu de la PNL.

Anchete făcute de specialişti

Printre iniţiatorii acestor comisii de anchetă la CEO şi CEH s-au numărat senatorul PNL Tudor Barbu şi deputatul PSD, Mihai Weber. Comisiile pentru CEO şi CEH au fost aprobate deja de birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Încă nu a fost stabilită componenţa comisiei parlamentare pentru CEO, dar deputatul Weber consideră că din aceasta ar trebui să facă parte specialişti în minerit şi energie, având în vedere că se doreşte aflarea vinovaţilor care au prădat CEO. „Cred că din comisii trebuie să facă parte persoane are au cunoştinţe despre domeniile respective şi drept pentru care aş prefera să fie oameni competenţi acolo, şi nu oricine”, a spus Mihai Weber la Radio Omega.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente