12.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 8, 2021
AcasăEconomicSe reiau protestele în Piața Prefecturii

Se reiau protestele în Piața Prefecturii

Salariații  Complexului Energetic Oltenia (CEO) reiau de pe data de 5 mai protestele în Piața Prefecturii din municipiului Târgu Jiu. „Dragi colegi, de mâine 5 mai vom începe a 13-a săptămână prin care vom picheta Piața Prefecturii Gorj, pentru a ne câștiga grupa de muncă, ceea specială și reducerea vârstei de pensionare, datorită condițiilor de muncă tot mai grele, și vremurile grele care vor veni asupra noastră a minerilor și energeticienilor, producătorilor de energie pe baza de cărbune. Vă așteptăm în număr cât mai mare pentru a câștiga acest drept. Programul de desfășurare a pichetării este același de dimineața de la ora 9 la 11, și după amiaza la ora 16 la 18.

Împreună LUPTAM SI CÂSTIGAM!“, este anunțul transmis pe Facebook de către unul dintre organizatorii protestului.

Cer reducerea vârstei de pensionare

Protestul are ca scop adoptarea proiectului legislativ privind reducerea vârstei de pensionare pentru angajații Complexului Energetic.

Șapte dintre protestatari au făcut greva foamei în fața sediului Guvernului, dar fără vreun rezultat. Avizul dat de guvern pentru acest proiect a fost negativ, la fel ca și avizul dat în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților.
Conform acestui proiect legislativ, vârsta de pensionare a celor care beneficiază de condiții deosebite de muncă va fi de 52 de ani.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -