0.7 C
Târgu Jiu
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăEconomicSindicaliștii vor să îl aștepte cu „hăulite” la Termocentrala Rovinari pe actualul...

Sindicaliștii vor să îl aștepte cu „hăulite” la Termocentrala Rovinari pe actualul ministru al Energiei

Câțiva lideri de sindicat din Complexul Energetic Oltenia îi pregătesc un program special ministrului Energiei, Virgil Popescu, așteptat să sosească la Termocentrala de la Rovinari în cursul lunii septembrie. Vizita este prilejuită de marcarea a 50 de ani de la punerea în funcțiune a Sucursalei Electrocentrale de la Rovinari.

Constantin Crețan, președintele Federației Naționale a Muncii, a declarat că ministrul vorbește mult și face foarte puțin în domeniul energetic. În primul rând, sindicatele din Complexul Energetic Oltenia au solicitat în repetate rânduri modificarea Planului de restructurare al companiei energetice din Gorj. Virgil Popescu nu a făcut declarații ferme cu privire la necesitatea modificării planului care propune închiderea de grupuri energetice și cariere miniere. Mai mult decât atât, în Ordonanța privind decarbonarea au fost trasate termene precise legat de închiderea grupurilor energetice ale Complexului Energetic Oltenia. Sindicaliștii au solicitat și modificarea Ordonanței respective, având în vedere criza energetică și contextul geopolitic.

Constantin Crețan este nemulțumit și de lipsa de înțelegere a ministrului Virgil Popescu față de propunerile de modernizare a Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru. Este vorba de un proiect care propune folosirea combinată a biomasei și a cărbunelui într-un cazan cu eficiență sporită. Președintele Federației Naționale a Muncii a declarat că ministrul va fi așteptat cu hăulite în momentul în care va ajunge la Termocentrala Rovinari: „Vine la petrecere, la Termocentrala de la Rovinari. El trebuie să vină să stea de vorbă cu oamenii de jos și să facă la modul concret ce este necesar pentru Sistemul Energetic și CEO. Este nevoie de cărbune în continuare. Trebuie să fie operate acele modificări legislative, pentru a putea miza în continuare pe termocentralele pe cărbune. Noi îl așteptăm cu hăulite și proteste la Termocentrala Rovinari, dacă nu face ce trebuie”, a declarat Constantin Crețan, președintele Federației Naționale a Muncii.

Minor dat dispărut

0
La data de 26 ianuarie a.c., Poliția Municipiului Motru a fost sesizată cu privire la...

Noi demiteri la Complexul Energetic Oltenia

0
  Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat, în ședința de guvern de joi, noi demiteri la...

Ciucă „îl ceartă” dar îl iartă pe ministrul Energiei, pentru accidentul de la Cariera Jilț Sud

0
    Premierul României, Nicolae Ciucă, se preface că îl ceartă pe ministrul Energiei, colegul său de...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!