15.5 C
Târgu Jiu
joi, mai 6, 2021
AcasăEconomicSindicat majoritar în CEO!?

Sindicat majoritar în CEO!?

O nouă mutare pe scena sindicală! 11 lideri de sindicat au semnat, la începutul acestei săptămâni, un protocol ce prevede înfiinţarea unui nou sindicat numit „Solidaritatea”, sindicat ce se doreşte a fi majoritar la nivelul Complexului Energetic Oltenia.

După negocieri în mare taină, sindicaliştii Constantin Creţan, Nelu Roşca, Adrian Marciuc, Eugen Iovan, Nicolae Bădiţă şi Aurel Nanu Mic au încheiat, luni, la Mătăsari, un acord privind înfiinţarea unui sindicat majoritar la nivel de CE Oltenia. Liderul FNME, Constantin Mitrescu, a declarat la un post local de radio că cel mai probabil se va alătura foştilor colegi, în cadrul sindicatului „Solidaritatea”. Din noua structură nu face parte Sindicatul Mine Energie Oltenia, condus de Gabriel Căldăruşe şi Ion Ruşeţ. Reprezentanţii Sindicatului „Solidaritatea” Oltenia au ca obiectiv participarea în noua formulă la viitoarele negocieri privind contractul colectiv de muncă.

Ciurel: „Avem nevoie de un sindicat puternic!”

Managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, s-a arătat surprins de iniţiativa înfiinţării unui nou sindicat la nivelul CEO, acesta declarând că a aflat din presă. „Nu am ce să comentez, nici nu am ştiut. Poate că e bine. Nu cred că mai aveam nevoie de noi sindicate, ci de un sindicat puternic care să fie o voce pe lângă vocea administraţiei”, a declarat Laurenţiu Ciurel, la un post local de radio. Întrebat cu privire la faptul că Sindicatul „Solidaritatea” Oltenia se vrea a fi sindicat majoritar, Ciurel a declarat că nu ştie cum va fi posibil acest lucru fără SMEO. „Le doresc succes, este foarte bine dacă şi-au propus aşa ceva, dar nu ştiu cum vor putea face asta fără sindicatul lui Căldăruşe, acolo unde sunt 4500 – 5000 de oameni, dar până la urmă e treaba lor”, a mai precizat Laurenţiu Ciurel.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -