3.6 C
Târgu Jiu
luni, noiembrie 28, 2022
AcasăEconomicSindicate: Există un plan de punere pe butuci a CEO

Sindicate: Există un plan de punere pe butuci a CEO

Minerii din Oltenia au început protestele în capitală! 100 de ortaci şi energeticieni de la Complexul Energetic Oltenia au pichetat ieri-dimineaţă sediul Agenţiei Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei. Sindicaliştii se tem că îşi vor pierde locurile de muncă după ce ANRE a preferat ca în ultimele săptămâni să preia mai multă energie din sistemul hidro şi eolian.

Ieri-dimineaţă, la primele ore, minerii împreună cu liderii de sindicat s-au îmbarcat în autocare şi au pornit spre Bucureşti. Liderul de sindicat de la Cariera Peşteana Dan Pârvulescu a declarat înainte de plecarea spre Bucureşti că „plecăm cu speranţa că ANRE va modifica Ordinul 33. Vrem fapte nu vorbe! Există riscul ca România să producă curent doar când bate vântul şi când plouă iar producătorii de energie tradiţională pe cărbune, să dispară”. Sindicaliştii au cerut ANRE să respecte o Hotărâre de Guvern prin care CE Oltenia va putea să livreze minim 500 de MW/h, în sistemul energetic naţional indiferent de producţia şi preţul celorlalţi producători de energie. Timp de două săptămâni termocentralele Turceni şi Rovinari au fost oprite sau au lucrat cu un singur grup energetic. Pichetările în faţa sediului ANRE vor avea loc zilnic până pe 20 mai după care pe 24 mai 5.000 de mineri şi energeticieni vor protesta în faţa acestei instituţii. Mai mult, tot atunci activitatea în Complexul Energetic Oltenia va fi întreruptă timp de două ore.

Etăgan: Se încearcă subminarea economiei

Deschis dialogului, vicepreşedintele FNME, Gheorghe Etăgan susţine că aşteaptă efectele acţiunilor de protest ce au loc în faţa ANRE. În prezent, în continuare cu cerere scăzută de energie minerii lucrează la activităţile auxiliare şi la cele de pregătire. „În această perioadă de două săptămâni nu s-au livrat decât 90.000 de tone cărbune şi acestea către Mehedinţi şi Govora, acolo unde nu se plăteşte, iar în stoc sunt peste două milioane tone cărbune, la cariere şi termocentrale. Este o situaţie delicată iar conducerea CE Oltenia este plecată în China” a explicat vicepreşedintele FNME. În plus, acesta a ţinut să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că se încearcă subminarea economiei naţionale. „Tragem un semnal de alarmă pentru cei care ce încearcă să submineze economia naţională prin sistemul energetic. Există un plan de punere pe butuci a CE Oltenia, dar vine vara, nimeni nu se gândeşte, şi va fi prea târziu pentru economia naţională mai târziu”, a mai spus Etăgan.

Se încheie activitatea de distribuire a cotelor de cărbune la CEO

0
Se încheie activitatea de distribuire a cotelor de cărbune către salariații Complexului Energetic Oltenia. Ultima...

CEO a redus producția la numai patru grupuri energetice

0
Complexul Energetic Oltenia a redus producția de energie electrică la numai 4 grupuri energetice. În...

China a raportat un nou record zilnic de cazuri noi de COVID-19, pentru a treia zi consecutiv

0
China a raportat, vineri, 35.183 de noi infecţii COVID-19, din care 3.474 simptomatice şi 31.709...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!