spot_img
Altele
    AcasăEconomicSindicatele din CEO reacționează în urma poziției Greenpeace, care vrea să conteste...

    Sindicatele din CEO reacționează în urma poziției Greenpeace, care vrea să conteste Planul de restructurare

    Federația Națională Mine Energie (FNME)a reacționat în urma unui comunicat al organizației non guvernamentale de mediu Greenpeace, care arăta într-un comunicat de presă că în urma Planului de restructurare emisiile de CO2 în atmosferă vor crește în urma investițiilor care vor fi efectuate la nivelul Complexului Energetic Oltenia (CEO), motiv pentru care va contesta aprobarea Planului de restructurare și va solicita deschiderea unei anchete.

    „Federaţia Naţională Mine Energie, organizaţie reprezentativă la nivelul sectoarelor de activitate „Energie, petrol şi gaze şi minerit energetic” și „Industria extractiva”, își exprimă revolta în legătură cu afirmațiile manipulatorii lansate în spatiul public de catre Greenpeace, organizație non-guvernamentală, care militează pentru protecția mediului, cu sediul central la Amsterdam, la adresa  Complexului Energetic Oltenia.

    Raportul Greenpeace a luat ca referință anul 2020, afectat de criza COVID, în care producția de energie electrică a Complexului Energetic Oltenia a fost la un minim istoric. Astfel, emisiile de CO2 în 2020 au fost cu 50-60% sub nivelul anilor anteriori, respectiv de circa 7 milioane de tone, comparativ cu o medie de 12 milioane de tone în perioada 2018-2019.

    De ce Greenpeace, cu sediul principal în Amsterdam, Olanda, nu este atat de radicala acolo, în Polonia sau Germania ci este aici în Romania? Pentru a întelege aceasta întrebare va prezentăm datele de astăzi ale indicatorului de poluare Carbon Intensity(gCO₂eq/kWh) de pe www.electricitymap.org :

    Romania 03.02. 2021, 13:30 – 320 g(1500 MW pe cărbune)

    Olanda  03.02. 2021, 13:30 –  444 g  (3005 MW pe cărbune)

    Germania 03.02. 2021, 13:30 – 341g (21400 MW pe cărbune)

    Polonia 03.02. 2021 , 13:30 – 675 g (18000 MW pe cărbune)“, se arată în comunicatul FNME.

    Dumitru Pârvulescu, arată că emisiile de CO2 sunt la jumătate față de anulș 1990, iar o decarbonare accelerată va duce la sărăcirea populației și la pierderea independenței energetice a României: „România are în prezent emisii de CO2 la jumătate față de 1990. Consecința politicilor legate de reducerea GES mai accelerată decât în celelalte state a dus la pierderea a sute de mii de locuri de muncă în Romania.

    Greenpeace dorește ca România, una din cele mai sărace țări din Uniunea Europeană, să facă cel mai mare efort în acest proces amplu de decarbonare?

    Consecința va fi pierderea altor sute de mii de locuri de muncă, sărăcirea populației  și emigrarea în masă a românilor.

    Asta ne dorim?“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: