11.5 C
Târgu Jiu
joi, mai 6, 2021
AcasăEconomicSindicatele vor participa la procesul de selectare a șefilor din CEO

Sindicatele vor participa la procesul de selectare a șefilor din CEO

dumitru-parvulescuSindicaliștii din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor participa la examenele care se vor desfășura în perioada următoare pentru posturile de conducere din cadrul unității. Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Mine Energia Oltenia, a spus că reprezentanții organizațiilor sindicale vor avea rol de invitați la concursurile care vor avea loc: „Federațiile reprezentative și semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă la Complexul Energetic Oltenia au calitate de invitați în aceste comisii de examinare. Când ni se va solicita, mă voi întâlni cu colegii și vom stabilii persoanele care vor fi în acele comisii”.

„Cred că totul va fi corect”

Dumitru Pârvulescu spune că procesul de selectare a personalului de conducere va fi unul corect: „Cred că totul va fi corect pentru că m-a surprins curajul de a scoate în masă posturile și cascada în care se va desfășura această selecție, pentru că se pleacă de la un anumit nivel și se coboară. Se va organiza concurs până la nivel de conducător de formații de lucru”.

Concurența va fi benefică

Liderul de sindicat speră să existe concurență la concurs și că salariații din Complex nu se vor teme să participe, așa cum s-a întâmplat în anii precedenți: „Concursul pentru funcțiile de conducere trebuia să se întâmple anul trecut. Nu știu din ce cauză, domnul Ciobotărică s-a speriat așa de tare încât nu a dus la bun sfârșit acest proces, pentru că în momentul în care se face o nouă organigramă trebuie așezați oamenii pe funcții și atunci trebuie testați. Mă bucură faptul că un manager are curaj să scoată în masă posturile la concurs. M-aș bucura și mai mult dacă și colegii vor avea curaj să se și înscrie la concurs pentru a fi concurență pe posturi. Dacă se întâmplă ca și în anii trecuți și nu se va în scrie nimeni, pentru că pleacă de la ideea preconcepută că postul este al lui X sau că le este frică, atunci nu este în regulă. Eu sper să se înscrie cât mai mulți, să fie competiție, iar pe posturi să ajungă colegii cei mai pregătiți. Așa se va întâmpla ce a fost în anul 2015 și au rămas pe funcții de conducere unii care nu aveau note de trecere”.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -