Strategie aflată în lucru la CEO pentru eliminarea discrepanțelor salariale

0
240

La nivelul Complexului Energetic Oltenia (CEO) se lucrează la o Strategie pentru eliminarea discrepanțelor salariale între angajați care sunt încadrați în aceleași postul și desfășoară aceeași activitate. Strategia pentru echilibrarea salariilor va fi pusă în aplicare în mai multe etape.
„Există discrepanțe salariale, pentru că în intervalul 2012, de când s-a înființat Complexul, și până azi nu s-a reușit să se facă o egalizare a drepturilor salariale. Încă avem pe aceeași meserie drepturi salariale diferite, între salariații fostei SNLO și salariații fostelor Complexuri energetice, chiar între zonele Rovinari și Jilț. Există nivele de salarizare diferite la aceeași categorie de personal. Lucrăm la o Strategie a resurselor umane. Atunci când s-a înființat Complexul Energetic Oltenia exista un proiect ca pe maxim până la trei ani să se facă această egalizare, dar nu s-a respectat. Avem nevoie de un timp pentru a face acest echilibru. La Strategia de resurse umane lucrează atât Direcția de Resurse Umane de la nivelul Complexului, cât și cu consultantul care a întocmit planul de restructurare“, a precizat Daniel Burlan, președintele Directoratului.

Salariul mediu în CEO

Salariul mediu brut în CEO este de aproximativ 5.700 de lei brut. „Salariul mediu este destul de atractiv. Dacă vorbim doar de drepturi salariale este de aproximativ 5.700 de lei brut, iar, dacă adăugam bonificațiile acordate cu ocazia Zilei Minerului sau Zilei Energeticianului sau cu alte ocazii, înseamnă 6.700 de lei brut“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here