Termocentrala de la Motru atrage investitori

0
8

Institutul Politehnic Bucureşti va efectua studiul de fezabilitate în vederea construirii termocentralei de la Motru. Primarul Dorin Hanu a declarat că acest studiu va fi comandat imediat după aprobarea bugetului, investiţia fiind susţinută de consilierii locali.

Autorităţile locale din Motru consideră că realizarea termocentralei reprezintă cea mai importantă realizare pentru motreni. Edilul consideră că acum, mai mult ca niciodată, trebuie pus accent pe acest proiect care trebuie realizat până în 2016. În opinia primarului Hanu, construirea acestei termocentrale înseamnă realizarea a 200 de locuri de muncă, siguranţa si stabilitatea actualelor locuri de muncă, dar şi un viitor sigur pentru motreni. Rezerve de cărbune sunt pentru încă următorii 50 de ani iar existenţa acestei termocentrale nu va însemna apariţia pe piaţă a unui nou rival pentru CE Oltenia. Până în prezent, consilierii locali au aprobat realizarea studiului de fezabilitate la noua investiţie iar după întocmirea bugetului acesta va fi comandat Institutului Politehnic Bucureşti, instituţie care a făcut acelaşi lucru şi pentru grupul energetic de la Rovinari sau pentru termocentrala de la Halânga. Licitaţia va fi însă una internaţională. „Institutul Politehnic Bucureşti este specializat în realizarea acestor studii, după realizarea lui urmând a fi scos la licitaţie internaţională pentru realizarea parteneriatului public-privat. Din punctul meu de vedere este cel mai important proiect al acestui mandat şi deja sunt oameni interesaţi de acest proiect, cerând deja studiile de fezabilitate”, a explicat primarul Dorin Hanu.

Popeangă: Este un proiect oportun

O implicare totală în realizarea acestui proiect o promite şi deputatul Vasile Popeangă. Pentru Acces Tv, Popeangă a declarat că „este un proiect oportun şi este foarte bine că această termocentrală va avea posibilitatea să furnizeze energie în sistem. Salut iniţiativa şi dacă va fi nevoie de sprijinul meu îl voi da cu toată plăcerea”. Cele două proiecte, grupul energetic de la Rovinari şi termocentrala de la Motru, ar reprezenta cele mai importante realizări ale judeţului în ultimii 30 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here