3.9 C
Târgu Jiu
marți, ianuarie 31, 2023
AcasăEconomicTermocentrala de la Rovinari își extinde un depozit de cenușă

Termocentrala de la Rovinari își extinde un depozit de cenușă

Una din termocentralele din Complexul Energetic Oltenia își va extinde depozitul de zgură și cenușă de care dispune. Este nevoie de lucrări de supraînălțare a depozitului de zgură de la Gârla, folosit de către Sucursala Electrocentrale de la Rovinari.

Au fost alocate fonduri pentru prestarea de servicii de dirigenţie de şantier pentru realizarea lucrărilor aferente: „Execuţie lucrări pentru realizarea primei etape, pentru extinderea depozitului de zgură şi cenuşă Gârla, realizat în soluţia de şlam dens din cadrul Sucursalei Electrocentrale Rovinari”, conform Complexului Energetic Oltenia. Lucrările ar trebui să fie demarate chiar de luna viitoare, în măsura în care condițiile meteorologice vor permite acest lucru.

Termocentrala de la Rovinari dispune de 4 grupuri energetice în momentul de față. Trei dintre acestea, respectiv 3, 4 și 6 pot produce energie electrică. Al patrulea, respectiv grupul energetic numărul 5, este supus de câțiva ani unor lucrări de reabilitare și modernizare. Punerea în funcțiune a fost stabilită pentru anul viitor. Este de precizat că potrivit Planului de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia, Termocentrala de la Rovinari va fi ultima care se va închide.

De altfel, grupul energetic numărul 3 este propus pentru închidere în Planul de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia. Transelectrica a solicitat însă ca la Complexul Energetic Oltenia să nu fie închis niciun grup energetic în următorul an. Prin urmare, se va putea conta pe grupul energetic numărul 3 de la Termocentrala de la Rovinari și în 2023.

Mai mulți bani pentru șase prestatori ai CEO

0
Administrația Complexului Energetic Oltenia va suplimenta contractul care vizează lucrări la echipamentele care deservesc noul...

O groapă de pe o stradă din Târgu Jiu, mai „dotată“ decât lucrătorii de la Edilitara

0
Lucrătorii societății Primăriei Târgu Jiu, Edilitara Public, care a fost dotată cu utilaje de ultimă...

CEO a repus în funcțiune grupul 3 de la Rovinari

0
Complexul Energetic Oltenia a decis să repună, în premieră pentru 2023, grupul energetic numărul 3...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!