30.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăEconomicTermocentrala Mintia scoasă la vânzare. Vezi prețul

Termocentrala Mintia scoasă la vânzare. Vezi prețul

Termocentrala Mintia va fi scoasă la vânzare, în bloc, pe data de 15 iulie, licitaţia publică urmând să plece de la un preţ de 91,23 milioane euro, exclusiv TVA, a anunţat, luni, Instituţia Prefectului Hunedoara, relatează Agerpres.

Printre condiţiile impuse de Ministerul Energiei companiei care va achiziționa termocentrala se află şi obligativitatea realizării unei noi capacităţi energetice de 800 MWh în bandă pe gaz metan şi energie regenerabilă, până la finele anului 2026.

„Guvernul României, prin premierul Nicolae Ionel Ciucă, consideră că o astfel de investiţie este deosebit de importantă atât pentru Sistemul Energetic Naţional cât şi pentru impactul social şi economic pozitiv pe care îl are pentru judeţul Hunedoara. În calitate de reprezentant al Executivului în judeţul Hunedoara, voi acţiona instituţional, ori de câte ori va fi nevoie, pentru ca activitatea de producţie a energiei electrice la Mintia să continue, să se modernizeze şi să se dezvolte”, a declarat prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, citat într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.

Instituţia menţionează că, într-un comunicat transmis de societatea „Expert Insolvenţă” SPRL, în calitate de administrator judiciar al Societăţii Complexul Energetic Hunedoara (CEH) SA, se precizează că preţul total de pornire al licitaţiei, care va avea loc în data de 15 iulie, la sediul CEH SA din Petroşani, este de 91.236.832,87 euro, exclusiv TVA.

În cazul în care activul nu va fi valorificat, licitaţia se va relua în data de 29 iulie 2022, apoi în 12 august şi ulterior în 26 august, în aceleaşi condiţii de preţ şi locaţie.

 

CEO închiriază utilaje fără procedură concurențială

0
Complexul Energetic Oltenia închiriază zeci de utilaje cu deservent prin negociere, fără procedură concurențială. În...

Se caută șoferi în Italia! Salariu atractiv

0
O societate din Italia caută șoferi pentru mijloacele de transport public rutier. Angajatorul oferă peste...

Se dezbate moțiunea USR împotriva ministrului PNL al Educației

0
Camera Deputaţilor dezbate, luni, moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului PNL al Educaţiei, Sorin...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!