5.6 C
Târgu Jiu
miercuri, martie 3, 2021
Acasă Economic Dan Vâlceanu: „Pilele rămân la Minprest”

Dan Vâlceanu: „Pilele rămân la Minprest”

- Advertisement -

Disponibilizările anunțate la Minprest au stârnit nemulțumiri și în rândul liderilor politici. Dan Vâlceanu, copreședintele PNL Gorj, acuză conducerea că nu a optat pentru alte reduceri de cheltuieli înainte să dispună disponibilizări. Mai mult decât atât, Vâlceanu a precizat că oamenii cu pile vor fi cei care îşi vor mai păstra locurile de muncă.

valceanu-sedinta-cj

După ce administraţia Minprest a anunţat sute de disponibilizări în urma pierderii contractelor cu CEO, reprezentanţii PNL Gorj acuză conducerea că nu a optat pentru alte metode de reducere a cheltuielilor. „Domnule Giorgi v-aţi gândit că dând afară o pilă cum e Cristina ala de l-a adus Văcaru care are un salariu mare de câteva mii bune, salvaţi 3,4,5 oameni care lucrează lângă bandă?”, a fost întrebarea lui Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj. Vâlceanu este deranjat și de criteriile pe care se vor face disponibilizările. Acesta susține că prin aceste criterii, conducerea vrea să păstreze pilele în companie şi să disponibilizeze mai degrabă întreţinători de familii sau persoane care au cedat terenuri către Complexul Energetic Oltenia pentru a avea un loc de muncă. „Ştiţi care sunt ultimele două criterii: contracte individuale de muncă ale persoanelor pe principiul ultimul venit, primul plecat, adică aia de i-au adus primarii PSD rămân, şi mai e unul, contracte individuale de muncă ale persoanelor care au beneficiat de plăţi compensatorii de la unităţile miniere şi energetice”, a mai precizat Dan Vâlceanu.

Giorgi susţine că a eficientizat activitatea, dar nu a fost suficient

giorgiDirectorul Minprest, Gabriel Giorgi, susţine însă că a eficientizat activitatea în companie înainte să treacă la disponibilizări, reducând cheltuielile indirecte cu 15% însă măsura nu a fost suficientă pentru a menţine toţi salariaţii. Referitor la criteriile de disponibilizare, acesta a declarat că au fost stabilite împreună cu sindicatele. „Îi aduc aminte domnului Vâlceanu că aceste criterii nu le-am stabilit eu, ci le-au stabilit sindicatele. Deci criteriile prevăzute de CCM au fost stabilite pe vremea guvernului Boc. Atâta vreme cât majoritatea dintre cei care pleacă acasă sunt persoane angajate în mandatul meu, nu se poate pune problema de pile”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest. Giorgi a trecut deja la semnarea deciziilor de încetare a raporturilor de muncă, în atenţie fiind pentru început persoanele angajate pe perioadă determinată, angajaţi ce nu vor primi nici plăţi compensatorii. 100 de salariaţi vor pleca în primă fază de la Minprest.

- Advertisement -

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente