spot_img
12.6 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăEconomicVecinii de la graniță, clienții Complexului Energetic Oltenia

    Vecinii de la graniță, clienții Complexului Energetic Oltenia

    Vezi ce contracte bănoase a reușit să încheie compania!

    În ciuda perioadelor defavorabile prin care a trecut, Complexul Energetic Oltenia a început să se impună tot mai mult pe piaţa internă şi externă de energie. Conform site-ului economica.net, Complexul Energetic Oltenia a semnat contracte cu parteneri externi prin care are comenzi ferme de export energie către ţări precum Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova, Ungaria şi Serbia.

    De la o lună la alta, Complexul Energetic Oltenia reuşeşte tot mai mult să depăşescă situaţiile critice ce privesc vânzarea de energie. În ciuda greutăţilor întâmpinate, compania a reuşit să încheie contract prin care să exporte energie pe piaţa internaţională. Conform site-ului economica.net, societatea de stat a reuşit să se impună în faţa producătorilor de energie încheind contracte de export cu beneficiari din ţări precum Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova, Ungaria şi Serbia. În acest sens, secretarul de stat din cadrul Departamentului pentru Energie, Maricel Popa a declarat, la o conferinţă pe tema mineritului, că societatea de stat exportă o cantitate de 300 MW. „Complexul Energetic Oltenia activează pe piaţa liberă. În acest moment, exportă 300 de MW către Bulgaria, Ungaria, Serbia, Ucraina şi Republica Moldova. Nu sunt contracte pe termen lung, sunt contracte lunare”, a precizat Popa. Secretarul de stat a mai susţinut că România deţine resurse de lignit ce vor asigura necesitățile pentru încă cel puţin 50 de ani, la producţia actuală.

    Investiţiile, o prioritate

    Cum premierul Victor Ponta susţinea la un moment dat că îşi doreşte şi militează pentru ca România să devină independentă din punct de vedere energetic, nevoia realizării de investiţii este mai mult decât primordială. Despre aceste proiecte, secretarul de stat Popa a precizat că este nevoie de 60 de milioane de euro pentru dezvoltarea minelor în următorii doi-trei ani, în special pentru scăderea costurilor de producţie la minele viabile de huilă din Valea Jiului. Şi totuși, nu doar minele pe huilă au nevoie imperativă de investiţii, ci şi carierele din cadrul Complexului Oltenia. În acest sens, liderii de sindicat au tras mai multe semnale de alarmă, aceștia susţinând că daca nu se vor face investiţii pe 2014 în retehnologizări se va ajunge la un blocaj. De asemenea, o parte din politicieni consideră că Executivul trebuie să înțeleagă că profitul cu care CE oltenia va încheia anul va trebui lăsat companiei pentru realizarea programului de investiţii, în special pe minerit, ci nu dat statului.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: