Vîlceanu: Sper ca Ministrul Energiei să se ţină de cuvânt

0
16

Dan ValceanuPreşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, speră ca Victor Grigorescu să se ţină de cuvânt şi să rectifice bugetul CEO, până la sfârşitul mandatului, aşa cum le- a promis sindicatelor. El a avut o discuţie cu colegii de partid în privinţa acestei probleme, iar reprezentanţii Ministerului i- au asigurat pe liberali că bugetul va fi rectificat.

“Am avut câteva discuții cu colegii si au fost contactați oameni de decizie din Minister. Din discuțiile purtate, am încredere ca situația va fi rezolvată si nici un salariat CEO nu va avea de suferit. Când spun niciun angajat ma refer la mineri și energeticieni, nu la directori. Aşa cum am mai spus, Ionel Ilie nu și-a asumat mai multe decizii de când conduce CEO si așa s-a ajuns aici. Sper ca Ministrul să se ţină de cuvânt”, a declarat Dan Vîlceanu.

Preşedintele PNL Gorj îl consideră vinovat pentru această situaţie pe Ionel Ilie, care în momentul în care a fost numit director general, nu a venit cu un alt plan de eficientizare şi disponibilizare. L- a acceptat pe cel făcut de Ciobotărică, dar de fapt anunţa public că nu îl va duce la capăt, lucru pe care l- a făcut, iar cei care au de suferit sunt salariaţii. Dacă bugetul nu va fi rectificat la timp, CEO ar putea să rămână fără bani de salarii.

Bugetul trebuie rectificat, deoarece sunt prevăzute plăţi compensatorii pentru 2000 de salariaţi, dar în realitate au plecat puţin peste 800. Diferenţa de bani pentru cei 1200 de angajaţi este blocată în bugetul pentru disponibilizări, iar rectificarea bugetară ar face ca banii să fie trecuţi la fondul de salarii. Guvernul a alocat şi el 12 milioane de lei, venituri de completare, tot pentru 2 mii de persoane. Pentru că liderii de sindicat nu au fost de acord, ca un număr atât de mare de oameni să plece acasă, au fost făcute 800 de disponibilizări din cele 2 mii.

Pentru ca bugetul să fie rectificat trebuie urmaţi mai mulţi paşi. În primul rând trebuie aprobarea AGA, iar în al doilea rând obţinute avizele necesare, după care să fie aprobat de Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here