2.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăEconomicVor plăţi compensatorii pentru pensionabili

Vor plăţi compensatorii pentru pensionabili

Cei 12 lideri de sindicat ce s-au grupat în jurul Sindicatului Mine Energie Oltenia, s-au întâlnit ieri cu administraţia CE Oltenia pentru a discuta pe marginea programului de reorganizare-restructurare, dar şi cu privire la celelalte drepturi ale salariaţilor. Liderul SME Oltenia, Ion Ruşeţ a precizat că trebuie găsite soluţii echilibrate pentru angajaţi.

Principala temă a întâlnirii avute de liderii de sindicat din cadrul SME Oltenia cu şefii CE Oltenia a vizat programul de reorganizare a personalului TESA, cu tot ceea ce înseamnă redistribuire şi redimensionare de angajaţi. Existenţa unor poziţii separate de la cea avută de omul din producţie, până la cea avută de angajatul TESA afectat de aceste măsuri, toate acestea trebuie să ducă, în opinia lui Ion Ruşeţ, la găsirea unor soluţii echilibrate, în interesul personalului. „În opinia mea, există un contract colectiv de muncă în derulare şi trebuie să evităm ducerea spre radicalizare a acestor dezacorduri. Sunt oameni care au o pregătire calificată şi care au potenţialul de a câştiga în producţie, dar sunt şi colegi pentru care reaşezarea pe un post direct productiv le creează probleme de carieră”, a explicat Ruşeţ.

Pensionabilii, în atenţie

Situaţia persoanelor ce îndeplinesc condiţiile de pensionare reprezintă o altă prioritate a conducerii SME Oltenia, aproximativ 200 de persoane încadrându-se în condiţiile impuse. În acest sens, Ruşeţ a precizat că se doreşte a se vedea care este strategia actualei guvernări, în condiţiile în care CE Oltenia nu se află pe lista celor ce beneficiază de plăţi compensatorii la programele de restructurare. „Suntem datori să discutăm şi situaţia pensionabililor, fiind circa 200 de persoane. Ne-am dori să vedem strategia noului Guvern, strategia energetică, pe cea minieră. Ne-am dori, spre exemplu, ca societatea să fie pe lista companiilor care, în cadrul unui program de restructurare, să poată beneficia pentru salariaţii în cauză de un ajutor de compensare din partea statului, pe o perioadă de doi ani”, a mai explicat Ruşeţ, înainte de a intra la discuţiile cu administraţia. Biletele de odihnă şi tratament nu au fost nici ele uitate, cu atât mai mult cu cât până în prezent, trebuia luată de parteneri o decizie legată de plafonul bugetar alocat.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -