23.7 C
Târgu Jiu
luni, august 8, 2022
AcasăEconomicVot în unanimitate pentru Legea Energiei!

Vot în unanimitate pentru Legea Energiei!

Legea Energiei a fost votată, ieri, în Camera Deputaţilor, ca for decizional, cu unanimitate de voturi. Parlamentarii de Gorj susţin că acest act normativ vine în sprijinul Complexului Oltenia, făcând ordine în Sistemul Energetic Naţional.

Deputaţii nu vin luni la Parlament

Deputatul liberal Vasile Popeangă a declarat că Legea Energiei va aduce o serie de beneficii Complexului Oltenia, fiind adoptată la momentul potrivit pentru compania energetică. „Ceea ce este îmbucurător este faptul că a trecut în unanimitate, nu a fost nicio abţinere, nu a fost nici un vot împotrivă. Au votat 248 de parlamentari care au fost prezenţi la şedinţă. Prevederile acestei legi sunt foarte clare. Legea va ajuta Complexul Oltenia, în sensul că se va putea face mixul energetic şi li se vor plăti stocurile de cărbune şi o să fie un tarif mai mic atunci când vor intra în Sistemul de energie cu producţia de energie. Este un ajutor care vine la un moment pentru Complexul Energetic Oltenia”, a precizat deputatul Vasile Popeangă.

Mihai Weber susţine că politicienii au înţeles în sfârşit importanţei acestei legi care, în forma modificată, este singura soluţie pentru CEO. „Toată clasa politică, indiferent de ideologia îmbrăţişată şi-a dat seama de importanţa acestei legi. Acum nu mai există piedici pentru a fi promulgată. Această lege deschide posibilităţile şi premizele pentru a se crea noi angajamente, a face noi contracte, acele mixuri pe care le susţinem de multă vreme. Este singura soluţie pentru ca activitatea Complexului Oltenia să nu aibă de suferit. Până la urmă, toată zona Gorjului depinde de activitatea acestei entităţi economice”, a declarat deputatul PSD – Mihai Weber.

La votul de ieri din Camera Deputaţilor, au participat şi lideri de sindicat din cadrul celor trei federaţii reprezentative la nivelul CEO, respectiv Federaţia “Univers”, FNME şi Federaţia “Energetica”.

Recurs amânat, în cazul Carierei Roșia. Extinderea, blocată în continuare

0
Angajații Carierei Roșia mai au de așteptat până pe 15 septembrie, să afle ce se...

CEO oprește apa caldă la Craiova

0
Complexul Energetic Oltenia (CEO) va opri apa caldă la Craiova, pentru 6 zile. Măsura se...

Se pregătește un sindicat majoritar la CEO

0
Se pregătește constituirea unui sindicat majoritar la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Este anunțul făcut de...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!