6.9 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 12, 2021
AcasăEconomicWeber despre revendicările minerilor: “Preocuparea noastră este să prelungim valabilitatea legii”

Weber despre revendicările minerilor: “Preocuparea noastră este să prelungim valabilitatea legii”

Parlamentarii PSD susțin că vor sprijini orice demers favorabil angajaților din CE Oltenia. Liderul PSD Gorj Mihai Weber afirmă că social-democrații au în plan prelungirea valabilității legii care permite ieșirea la pensie mai devreme a minerilor și energeticienilor. “Această lege expira anul acesta dar preocuparea noastră este să prelungim termenul”, a transmis deputatul de Gorj.

Parlamentarii PSD susțin că vor face demersurile necesare pentru ca legea care prevede reducerea vârstei standard de pensionare a minerilor și energeticienilor să fie prelungită. În prezent legea le permite angajaților CEO cu grupă de muncă să se pensioneze anticipat, act normativ care este valabil până în luna septembrie. “Sunt niște revendicări pe care toți ar trebuie să le susținem, ținând cont de condițiile de muncă. Trebuie să dăm posibilitatea fiecărui angajat să iasă la pensie mai repede. Sănătatea celor care lucrează, cei productivi, este grav afectată de condițiile de muncă. Am inițiat o lege care funcționează de doi ani de zile, prin care am dat posibilitatea de ieșire la pensie, mai devreme, a celor are lucrează în condiții deosebite de muncă. Această lege expira anul acesta dar preocuparea noastră este să prelungim termenul”, a explicat Mihai Weber.

Act normativ

Proiectul pentru care parlamentarii gorjeni au făcut, în 2019, front comun poate fi modificat în favoarea angajaților din CE Oltenia. „În Constituție este consfințit doar în plan general acest drept de pensie. Ca atare, orice modificare a nivelului vârstei de pensionare se face prin inițitivă legislativă. După părerea noastră, această inițiativă legislativă se circumscrie în dispozițiile constituționale și, noi vom susține ca această propunere legislativă să se materializeze într-un act normativ publicat în Monitorul Oficial care, să își producă efectele, în sens benefic pentru cei care lucrează în minerit și energie”, a declarat senatorul Cristinel Rujan.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -