19.5 C
Târgu Jiu
vineri, august 12, 2022
AcasăEditorialCurățați rahatul….

Curățați rahatul….

Târgu Jiu, orașul sufocat de rahat de câine. M-am hotărât să scriu acest editorial după ce într-o zi frumoasă, cu soare, mergem prin centrul orașului și am observat că la fiecare pom sau stâlp este rahat de câine. De ce nu curățați oameni buni fecalele patrupedelor?

Oamenii din orașul nostru sunt mari iubitori de animale dar pe câți din cei care își plimbă câinii i-ați văzut și strângându-le rahatul? Puțini, foarte puțini. Răspunsul lor la întrebare este ”al meu e mic și face puțin, nu are rost”. Ba are rost, că s-a umplut orașul de rahat și mucuri de țigară. De ce aruncați oameni buni mucurile de țigară pe geam? Nu aveți scrumiere? În aproape fiecare spațiu verde din apropierea unui bloc sunt sute de mucuri de țigară.

Dar în fine, să ne întoarcem la oile noastre, pardon, la rahatul nostru…

Faceți acest exercițiu, la orele amiezii mergeți prin centrul orașului și priviți pomii care se află în imediata apropiere a aleilor. Nu e un spectacol ceea ce o să descoperiți dar e realitatea. Eu am avut curajul să fac și câteva poze, dar nu cred ca e cazul să le postez….

Imaginați-vă că parcul sau zona în care îți plimbi câinele este curtea casei tale, tot așa ai proceda? Nu ai curăța în urma lui?

De ce trebuie ca noi toți (inclusiv voi) să avem parte de asemenea priveliște?? De ce fiecare spațiu verde să fie ”invadat” de excremente!? De ce în drum spre serviciu trebuie mai tot timpul să fac slalom printre răhăței??

Am auzit deunăzi că în Texas autoritățile locale au decis să încurajeze acest ”sport” și pentru fiecare punguță cu răhățel de animal, aruncată în coșuri special amenajate, primesc internet gratuit. În Spania vor fi create baze ADN cu toti câinii din oraș. Scopul? Identificarea celor care nu curăţă după animalul lor de companie. Stăpânii identificaţi vor primi o amendă de 200 de euro şi vor suporta şi cheltuielile analizei. Avem și noi nevoie de astfel de regului dure, altfel vom fi sufocați.

Am văzut ce-i drept și stăpâni de patrupede care au la ”purtător” pungile speciale pentru a aduna fecalele și îi felicit. Dar aceștia sunt undeva la 5-10% din totalul stăpânilor de câini.

Ce să mai vorbim de cartiere. Parcurile și orice petic de iarbă sau pământ sunt pline de rahat. Bă ești prost? (vorba lui Firicel).

Bine, aici sunt și mulți maidanezi, care sunt hrăniți de ”iubitorii de animale” din acele cartiere, și care lasă în urmă un munte de fecale. Faptul că-i hrăniți nu vă transformă în iubitori de animale. Pe lângă hrană aceștia trebuie sterilizați și adoptați astfel veți răspunde de ei și de acțiunile lor.

Problema maidanezilor este binecunoscută în orașul nostru, dar hai să fim serioși, rahatul nu provine numai de la câinii fără stăpân.

Să nu mă înțelegeți greșit, iubesc animalele și încurajez adopția lor dar adopție nu înseamnă să-i hrănești și apoi să-i lași tot liberi pe străzi…

Închei acum cu speranța că simțul civic al stăpânilor de animale nu a dispărut de tot iar autoritățile se vor gândi la o soluție pentru a-i ”impulsiona”.

Bullying-ul și efectele sale asupra sănătății mentale

0
Bullying-ul este orice comportament nedorit sau agresiv al unei persoane care încearcă în mod intenționat...

VIDEO Poluare pe râul Șușița Verde, lângă captarea cu apă a municipiului Târgu Jiu

0
Două firme din domeniul forestier au fost amendate cu 16.000 de lei, pentru transportul si...

Iulian Popescu: „Nu sunt mulțumit de cum arată orașul Târgu Jiu din toate punctele de vedere“

0
Iulian Popescu, vicepreședintele PNL Gorj și fost secretar de stat în cadrul Ministerului Informatizării...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!