Exclusiv: ce mega-alianță s-a format pentru eliminarea lui Cârciumaru și Romanescu!

0
24

Știți de ce n-ați citit, n-ați auzit și n-ați văzut în ultimul timp nicio analiză corectă a ceea ce se-ntâmplă în Gorj? Vă spun eu de ce: fiindcă pentru a face o analiză corectă trebuie să fii informat, să fii deștept, să ai curaj și să n-ai stăpân care să-ți ”regleze” percepția și analizele în funcție de interesele lui. Sunt patru condiții foarte greu de bifat, concomitent, de aceia care fac azi analize în spațiul public din Gorj, fie că sunt ei ziariști, oameni politici sau pur și simplu lideri de opinie. Nu am pretenția că analiza pe care o veți citi mai jos este perfectă, dar știu sigur că e cea mai apropiată de adevăr și de realitate, dintre cele produse în ultimul timp.

Concluziile mele sunt următoarele:

1. Romanescu nu există ca primar fiindcă e legat ombilical de Cârciumaru, care traversează el însuși o acută eclipsă de putere, în PSD și, la urma urmei, în Gorj

Romanescu este, prin excelență, un om slab. Așa cum Securitatea inventa dizidenți, de teamă să nu apară dizidenți adevărați, la fel a fost inventat Romanescu de PSD, ca și copil minune al ”opoziției”, promovat și elogiat permanent, ca atare, de toată presa PSD. Dincolo de acele elogii, însă, nu a fost și nu e nimic. Ca subprefect, Romanescu s-a bazat pe excepționalul jurist Liviu Diaconescu, și pe echipa făcută atunci cu celălalt subprefect, Horațiu Gorun, împotriva abuzurilor promovate de prefectul Liviu Andrei. Singur, ar fi fost ceea ce e acum ca primar: mulțimea vidă.

Apoi a dispărut în neant. A revenit la sfârșitul lui 2015, în campania internă din PNL, pentru desemnarea candidatului la postul de primar al Târgu Jiului. Timp de circa 6 luni, a refuzat cu obstinație să rostească o singură critică la adresa PSD. Mai grav, n-a suflat nicio vorbă despre proiectul său de oraș. Mutul a motivat tot timpul că va vorbi doar dacă va fi desemnat candidat. Ceea ce nu s-a întâmplat. Voi detalia cu altă ocazie despre cum, imediat după desemnarea lui Lupulescu, apropiați de-ai lui Romanescu precum Rotaru, Lădaru sau State au plecat la alte partide și s-au erijat în candidați falși împotriva lui Cârciumaru, pentru a-l ajuta, de fapt, pe liderul PSD Gorj, prin amețirea electoratului și disiparea voturilor.

Tot atunci Romanescu a îngenunchiat în fața lui Cârciumaru, implorându-l să-l convingă pe Dian Popescu să-l accepte drept candidat ALDE la postul de primar, în ideea de a ajunge apoi viceprimar. Dian a fost de acord, dar George Romanescu l-a blocat în ultima clipă. Așa a apărut, de nicăieri, în postura de candidat ALDE, Edi Lădaru, pe atunci bun prieten cu Romanescu. În campania lui Lupulescu, Romanescu s-a victimizat nonstop, fiindcă nu fusese desemnat candidat, și a făcut tot posibilul ca nici măcar să nu pronunțe numele candidatului PNL, în emisiunile de promovare electorală la care a participat. Apoi a ajuns consilier local. Unul nul, bineînțeles, căci indiferent cât am căuta, nu vom găsi nici măcar puncte de vedere cu cap și coadă exprimate în Consiliul Local de Romanescu, cu atât mai puțin proiecte de hotărâri. Aaaa, vă rog să mă iertați dacă am trecut cu vederea tâmpenii ”liberale” cum ar fi acordarea de diplome de supraviețuitori și invitarea văduvilor la Nunta de Aur!

Dan Vîlceanu a văzut în alegerile parțiale din iunie 2017 ocazia perfectă de a-l compromite definitiv pe Romanescu, și de a-l elimina dintre pretendenții la șefia partidului, de aceea l-a desemnat candidat PNL la postul de primar. Săptămâni în șir, Romanescu a stat ascuns prin scări de blocuri și a refuzat să-și facă campanie, pentru că nu și-a dorit postul de primar! În paralel, în online a existat o campanie de distrugere a candidatului PSD, BEZNĂ, și de promovare a candidatului PNL, care avea cele mai mari șanse (tocmai pentru că fusese elogiat ani de zile de presa PSD) să ia fața electoratului captiv al PSD-ului. Am fost implicat direct în acea campanie, și recunosc că a fost foarte greu de ambalat și de vândut povestea cu Romanescu primar, din moment ce mortul nu și-a făcut nici măcar poze ca lumea albă. Majoritatea fotografiilor cu Romanescu vehiculate în online datau din deceniul trecut! Pentru scepticii care nu văd posibile legături, la Târgu Jiu, între online și opțiunea de vot, le amintesc ce am scris eu pe unul dintre bannerele promovate în acea perioadă pe facebook: ”Poate părinții și bunicii tăi nu au smartphone și internet, dar te au pe tine! Nu alegem BEZNA!”. Cam așa s-a propagat, la toate categoriile de vârstă, opțiunea de vot anti-PSD.

După alegeri, Romanescu a avut marea surpriză să constate că titulatura de primar, pe care a obținut-o fără să-și propună, nu-i ascunde lipsa de pregătire și incompetența și că, din contră, i le dă în vileag. Sincer, nu cred să-și fi făcut vreun calcul, pentru că din tot ce face rezultă că nu e deloc mintos, și că n-are absolut niciun plan, dar în mod natural Cârciumaru trebuia, în virtutea trecutului lor comun, să-l sprijine în preluarea fără valuri a puterii în Primărie. Nici vorbă de așa ceva! Lui Cârciumaru i s-a urcat Senatul la cap, și a devenit un cu totul și cu totul alt om, chiar și în relațiile lui cu directorii din Primărie.

Pe lângă beția provocată de statutul de senator, Cârciumaru a devenit ezitant și retras din cauza atacurilor necontenite venite din partea lui Viorel Salvador Caragea. Senatorul era obișnuit cu pekinezii din PNL, care lătrau la el de două-trei ori, de ochii lumii, până-și atingeau interesele imediate, și-apoi tăceau. Probabil că și mai mult l-a descumpănit pe liderul PSD lipsa de reacție a colegilor lui de partid, care n-au sărit să-l apere. După părerea mea, pesediștii procedează corect, neluându-l în calcul pe Caragea. Dac-ar fi avut lângă el un singur om cu minte-n cap și cu capul pe umeri, Cârciumaru ar fi înțeles că, în realitate, nu-l afectează nici cât o pișcătură de purice, în planul imaginii lui publice, toate înjurăturile venite dinspre un om căruia el îi făcuse cel mai mare bine în viață, promovându-l inspector-șef! De fapt, înjurându-l nonstop pe Cârciumaru și făcându-l hoț, Caragea se descalifică total, iar cei care-i mai urmăresc ieșirile publice se uită la el doar ca la un circar.

Revenind, Cârciumaru trebuia să fie primul interesat în realizarea unui transfer pașnic de putere în Primăria Târgu Jiu. Fiecare val și fiecare scandal ajung, de fapt, să deconspire tot felul de bazaconii din perioada în care senatorul de azi a condus Primăria. Însă, din motivele detaliate mai sus, Cârciumaru a pierdut din mână și partidul, și doar absența unor contracandidați serioși, cu forță și credibilitate, îi permite să dețină azi funcția de președinte al PSD Gorj. Azi, cel mai aproape de statutul de lider real al PSD Gorj este Cosmin Popescu, cu condiția să-și aleagă inteligent drumul spre acea poziție, și aliații, și să iasă din colțul în care i-a plăcut lui Călinoiu să-l vadă și să-l știe.

Continuarea pe: www.gorjnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here