Ne pleacă românii din țară

0
30

O statistică recentă arată faptul că nouă români pleacă din țară în fiecare oră. România pierde anual oameni în echivalentul unui oraș mediu. Sună grav, foarte grav.

Ce ce pleacă românii? De își părăsesc casele, familia, părinții, prietenii și locurile dragi?

Acestor oameni le lipseşte ceva. Din ce în ce mai mulţi înţeleg că ţara în care trăiesc, în care muncesc şi unde plătesc taxe nu îi reprezintă. Nu îi respectă. Nici pe ei, nici pe părinţii lor şi nici pe copiii lor și caută un trai mai bun.

Dar de multe ori acest trai mai bun nu-l găsesc în altă țară. Muncesc pe brânci în locuri în care localnicii nici nu vor să audă, stau înghesuiți și mănâncă puțin pentru a agonisii din bani. Bani pe care îi trimit în țară.

Dar oare merită acest sacrificiu? Merită să nu-ți vezi copii crescând sau părinții înlăcrimați și îmbătrâniți?

Sunt totuși unii sunt ceva mai norocoși. Ei își iau familia cu ei peste hotare dar asta nu înseamnă că vor putea numii vreodată acel loc ”acasă”. Acasă este locul în care te-ai născut și crescut, locul în care îți sunt părinții, prietenii și locurile dragi.

Aproape că nu există român care să nu aibă un membru al familiei, o rudă sau un prieten plecat în afară.

Conform unor estimări neoficiale, aproape cinci milioane de cetăţeni români trăiesc şi muncesc astăzi în Uniunea Europeană. Doar în Spania, Italia, Germania şi Marea Britanie se află aproape 4,5 milioane de români. Neoficial, în Spania şi Italia sunt împreună aproximativ 3 milioane de români, în timp ce în Germania şi Marea Britanie sunt împreună aproape 1,5 milioane.

Noi, cei care nu ne-am gândit să plecăm din țara nostră dragă, îi considerăm curajoși sau poate chiar norocoși pe cei care au plecat și au reușit să se realizeze peste hotare. Și asta pentru că de cele mai multe ori românii văd doar partea plină a paharului. Poveștile celor plecați sună foarte bine, dar ”uită” să ne spună și părțile mai puțin bune. Și cu toate astea românii ne pleacă din țară.

Copii ne pleacă din țară

Sunt zeci de mii de tineri care pleacă la studii și nu se mai întorc pentru că politica acelor state le oferă posibilitatea angajării rapide și cu beneficii materiale substanțiale. Și odată cu plecarea lor, pleacă și viitori nostri profesionișiti din toate domeniile. România va fi din ce în ce mai săracă.

Ne pleacă românii din țară!!!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here