Semănăm din ce în ce mai mult cu marionetele

0
578

Am început să mă simt din ce în ce mai mult ca o marionetă în mâinile unui păpușar. Cine sunt acești păpușari? Ca de fiecare data ăștia nu se văd, ci doar efectele lor.

Dacă vine unu și strigă în gura mare ceva, orice, și mai este și filmat o luăm de bună. Bine că mai trebuiesc câteva ”ingrediente”: să stârnească mila sau compasiunea și să fie violență, brutalitate…. Iar ingredientul final este să fie dat la TV.

Când am văzut la televizor bărbatul acela, cu părul alb, care era bruscat de polițiști primul instinct a fost să zic ”huoo”. Numai că s-a dovedit că bărbatul era și el tot o păpușă.  Venise omul pregătit cu cameraman și microfoane ascunse. Bine că asta nu-i scuză pe polițiști.

Motivul a fost unul pueril, dacă mă întrebați pe mine: termoscanarea. Ce rău ar putea să ți se întâmple dacă cineva îți ia temperatura? De ce se face atâta caz pe subiectul ăsta? Auzi logică: ”este un act intim”. Păi în primul rând nu ești obligat să intri într-un astfel de magazin și în al doilea rând ce este așa de intim că doar nu ți-l bagă-n fund ca la bebeluși…

Unii, și mai duși cu pluta, insinuau că prin acel aparat ne implantează cipuri, că ne scanează creierele, sau că ar trebui angajat personal medical pentru această ”procedură”. Trebuie să fi medic să apeși pe un buton…

Voi nu vedeți că se încearcă dezbinarea noastră. Cineva are are acest interes, vorba ai: dezbină și cucerește.

Păi dacă săracul aparat de luat temperatura este așa de nociv ce să mai zicem de telefoane sau tablete, laptopuri, televizoare inteligente și internet? De ce le folosiți? Dacă vă scanează creierașul?

Vă spun cu sinceritate că eu am cam renunțat să mă mai uit la emisiunile de la televizor. Prefer Disney Chanel, HBO sau emisiuni de umor.

Lupta după senzațional și după audiențe fac ca televiziunile să se arunce în orice subiect, să calce în picioare tot ce însemană jurnalism de calitate. Aruncă-le un os și să vezi dezbateri pe canalele de știri.

Nu mai înghițiți oameni buni nemestecat. Întotdeauna va exista un ”Gigi contra”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here