29 C
Târgu Jiu
luni, august 3, 2020
Acasă Editorial Trăim vremuri anapoda

Trăim vremuri anapoda

- Advertisement -

Luăm în derâdere orice informație legată de infectările cu coronavirus. Nu ne mai pasă deloc sau nu mai credem nimic din ceea ce ne transmit autoritățile. Aceasta este realitatea zilei.

Noi presa avem datoria de a ne informa și de a informa la rândul nostru. Dar ce te faci când o mare parte din gorjeni te blamenază că te-ai dat cu ”ăilalți”, că nu spui adevărul sau că ”te-au plătit” să spui acele lucruri. Care ar fi interesul nostru?

O știre despre faptul că în cartiere de romi din Tg-Jiu colcăie virusul a fost luată la mișto de marea majoritate a cititorilor. Unii spuneu că este ” fake news, alții că vrem să-i facem de râs. Nimic mai neadevărat.  În Tg-Jiu sunt cartiere întregi unde își duc zilele multe familii de romi, aproape 4% din populație. Cultura lor se bazează pe apropieri, petreceri și întruniri în număr mare.

Virusul ăsta nu face diferența de etnie, de culoare, de educație…etc. Dacă aproape 4% din populația Tg-Jiului este infectată și știind modalitatea rapidă prin care se transmite, lucrurile sunt cât se poate de grave.

NU, nu mă simt manipulată pentru că port mască, pentru că mă spăl pe mâini, pentru că încerc să curăț suprafețele pe care le ating frevent și eu și alte persoane. Aleg să fiu informată și precaută. Nu știu ce efect ar putea avea asupra mea acest virus, dar nici nu vreau să aflu.

Ce aveți de pierdut dacă purtați masca și vă luați minime măsuri de protecție? Cu ce vă încurcă? Dacă virusul COVID-19 nu există și voi crezând în prezența lui, sunteți precauți, n-aveți nimic de pierdut. În schimb, dacă virusul există și voi ignorați iresponsabil existența lui, ați încurcat-o rău!

În România, cei care neagă existența virusului SARS-CoV-2 nu sunt atât de mulți pe cât se crede. Sunt mult mai mulți cei care nu mai cred în ce le spune Guvernul despre SARS-CoV-2 iar acesta dovedește o uluitoare incapacitate de a prevedea comportamentul firesc al poporului pe care-l are de guvernat. Nu știu ce-i de făcut cu acest virus în condițiile în care oamenii se întorc, cât de cât, la o viață firească. Nimeni în lume nu știe. Cel mai probabil vom testa împreună acest mod de viață.

Vorbeam cu un taximetrist despre faptul că nu are încredere în autorități pentru că a văzut cu ochii lui cum un vecin a fost luat cu izoleta și dus la Cărbunești (deși era doar răcit) iar familia închisă în casă. Soția și-a pierdut locul de muncă. Aceeași situație a vazut-o și la un alt personaj important din județ. Diferența? Soția nu a mai fost izolată. Nu știu cât adevăr este și aici….

Oare cât va deconta România după această pandemie și câți vor merge la pușcărie, atunci când apele vor fi suficient de liniștite pentru a avea răgazul să tragem linie și să analizăm? Adevărul va ieși la iveală mai devreme, și să sperăm, că nu prea târziu.

Trăim vremuri anapoda, cine știe când se vor termina…

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Dan Ilie Morega: „Am ținut la pieptul meu un șarpe…Marcel Romanescu și-a dovedit adevărata lipsă de caracter și este doar pe interes!”

Dan Ilie Morega, președintele „Institutului de Analiză, Investigații Publice și Politice”, îl critică în termeni foarte duri pe Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu,...

De ce Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu?

Numele meu este Lazăr Elena Manuela, am urmat  cursurile facultății de Drept  din cadrul Universității ”Constantin Brâncuși’’ din Târgu-Jiu iar în prezent am fost...

Tragedie într-o familie din Motru. Tată și fiică, decedați într-un accident pe „centura“ Craiovei

Un bărbat în vârstă de 41 de ani și fiica lui de șase ani, din municipiul Motru, au decedat în această dimineață într-un accident...

Consiliul Județean Dolj achită despăgubiri proprietarilor de terenuri din județul Gorj

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a emis dispoziția prin care întreaga suprafață de teren supusă exproprierii în vederea derulării investiției în valoare...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini