100 de permise reținute și peste 440 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri

0
13

În perioada 7 – 9 februarie a.c., poliţiştii rutieri au acţionat pe principalele artere rutiere din județ, pentru combaterea încălcării regimului legal de viteză.

Cu această ocazie, au fost aplicate în total 444 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri la regimul rutier, din care 300 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 21 pentru centură de siguranță, 11 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și alte 112 de abateri.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 100 de permise de conducere, din care 75 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru încălcarea normelor legale privind depășirea și 14 pentru alte abateri.

În cadrul activităților au fost retrase 15 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice și au fost întocmite 5 dosare penale pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul rutier.

Astfel, doi tineri au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, respectiv un tânăr, de 23 de ani, din comuna Glogova, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei şi conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată și un tânăr, de 17 ani, din comuna Albeni, bănuit de săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here