A găsit un portofel și a vrut să scoată banii de pe un card

0
314

Un bărbat din localitatea Schela s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt, după ce a găsit un portofel și a încercat să scoată banii de un card.

O patrulă de jandarmi din cadrul Grupei de Supraveghere şi Intervenţie Bumbeşti-Jiu a fost sesizată de către un cetăţean cu privire la faptul că un bărbat întreabă trecătorii cum să scoată o sumă de bani de pe un card bancar care nu îi aparţine.

„În urma activităţilor de verificare a aspectelor sesizate, a fost depistat un bărbat de 44 de ani, domiciliat în comuna Schela, judeţul Gorj, care se afla în apropierea a două bancomate situate în zona centrală a localităţii, acesta menţionând că a găsit un portofel în timp ce călătorea cu trenul  şi a încercat să scoată bani de pe cardul aflat în portofelul găsit. În urma verificării portofelului aflat în posesia persoanei depistate, s-au găsit actul de identitate, un card bancar, un card de sănătate şi alte documente personale.

Jandarmii au întocmit persoanei depistate proces verbal de constatare pentru infracţiunea de tentativă de furt, conform art. 228 Cod Penal, cu aplicarea art. 32 C.P.  iar acesta a fost condus la sediul Poliţiei Bumbeşti-Jiu, pentru continuarea cercetărilor“, a transmis Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj.

Bunurile găsite trebuie predate

Conform Codului Penal, fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă”,

„Recomandăm tuturor să acorde o atenţie sporită la manipularea şi utilizarea bunurilor personale, în special portofele care pot conţine diferite sume de bani, diferite carduri (bancare, de sănătate, de alimentare cu carburant) dar şi diferite acte care conţin date cu caracter personal“, au mai transmis reprezentanții jandarmilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here