Acasa / Eveniment / A venit de la Drobeta Turnu Severin pentru a protesta în fața sediului CEO

A venit de la Drobeta Turnu Severin pentru a protesta în fața sediului CEO

O angajată a Complexului Energetic Oltenia a protestat, ieri dimineață, în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia (CEO) din Târgu Jiu. Femeia locuieşte în oraşul Drobeta Turnu Severin şi a venit să protesteze în faţa sediului companiei din Târgu Jiu. Liliana Baroga, de 51 de ani, lucrează la cariera Husnicioara, din județul Mehedinți, de peste 30 de ani. Aceasta spune că se simte nedreptățită pentru că de patru ani este mutată de pe un post de muncă de altul și nu lucrează conform pregătirii sale. În plus, aceasta suferă și de mari probleme de sănătate.

Femeia lucrează în postul de arhivar legător, meserie pentru care nu are calificare. În urmă cu câteva zile, șeful carierei a anunţat-o că trebuie să predea ahiva și că nu i s-a oferit o alternativă. Femeia susţine că este hărțuită de conducerea carierei, pentru că nu face parte din sindicatul majoritar. Din păcate, nici sindicatul din care face prte, Sindicatul Liber Oltenia, nu o susține și femeia vrea să nu mai sindicalizată: „De doi ani de zile sunt lucrător manual la arhivă, meserie în care nu am calificare și nu am urmat cursuri, așa cum mi s-a promis. Am venit la discuții la sediul companiei acum două săptămâni și mi s-a promis că voi fi trimisă la cursuri de calificare și nu am fost trimisă. Am luat, totuși arhiva în primire, iar după trei zile am fost chemată de conducerea EMC Husnicioara, de șeful carierei Teodor Suciu, și mi-a spus să dau cheile înapoi pentru că nu mă mai ocup eu de arhivă, că a primit telefon de la domnul Boza. L-am întrebat ce fac și mi-a spus că e treaba mea. Vreau un loc de muncă în care să fiu încadrată pe studiile mele, măcar pe studiile medii. Am discutat să fac cerere cu mâna mea pentru înființarea unui post, dar eu nu pot cere așa ceva. Cred că dumnealor ar trebui să-mi ofere un post potrivit pregătirii mele. Sunt gonită dintr-o parte în alta. Sunt hărțuită moral de patru ani. Am studii superioare, dar nu am cerut post de TESA. Am fost mutată la arhivă pentru că nu fac parte din sindicatul majoritar, care este Sindicatul Liber Carieră Husnicioara, condus de domnul Paul Constantinescu“.

Femeia suferă de afecțiuni medicale grave

Liliana Boroagă este hotărâtă să nu renunţe la protest, cu toate că suferă de mari probleme de sănătate: a fost operată pentru extirparea unei tumori la rinichi şi, în plus, are două coaste scoase: „Nu plec de aici până când nu mă vor lăsa picioarele. Voi sta aici o zi sau zece. Nu plec până când nu văd negru pe alb“.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*