Accident în lanț din cauza fumului

0
41

Accident în lanț din cauza fumuluiMai mulți oameni au fost la un pas să își piardă viața după ce au fost implicați într-un accident în lanț produs în localitatea Scoarţa. Cauza producerii accidentului pare a fi vizibilitatea redusă cauzată de fumul provenit de la un incendiu de vegetație. Doi oameni au ajuns la spital și din fericire sunt în afara oricărui pericol. Anchetatorii trebuie acum să stabilească dacă fumul a fost singura cauză a producerii accidentului și vor trebui să găsească proprietarul terenului unde a avut loc incendiul pentru a fi audiat.

Accident în lanț din cauza fumuluiAccident în lanț din cauza fumuluiAccidentul a avut loc, ieri, pe DN 67, în localitatea Scoarţa. Trei mașini care circulau una în spatele celeilalte s-au ciocnit după ce primul dintre șoferi a redus viteza din cauza vizibilității reduse, iar cei din spatele acestuia nu au mai putut opri la timp. Șoferul primei mașini a scăpat teafăr, la fel și cel din ultima, în timp ce ocupanții autoturismului prins la mijloc au ajuns la spital. Cei doi șoferi scăpați teferi au declarat că fumul dens ar fi fost principala cauză a accidentului. „Foarte mult fum… n-am văzut maşina din faţă şi am intrat în ea. N-am avut viteză pentru că era foarte mult fum, nici la doi metri nu vedeai în faţă. Dacă mai mergeam şi cu viteză vă daţi seama ce se întâmpla”, a explicat unul dintre şoferi.

accident-1La fața locului au ajuns două echipaje de la ISU atât pentru stingerea incendiului de vegetație cât și pentru descarcerarea uneia dintre victime. „Garda de Intervenţie nr. 1 Târgu-Jiu a fost solicitată la un accident rutier. Ajunşi la faţa locului, am constatat coliziunea între trei autovehicule în urma căreia a rezultat două persoane rănite. Una dintre persoane a fost extrasă de către echipajul SMURD şi transportată la spital. Cealaltă persoană din autoturism a fost rănită uşor, refuzând internarea. Când am ajuns era fum pe marginea şoselei, intervenind şi pentru stingerea vegetaţiei uscate deoarece vizibilitatea devenise foarte redusă”, a declarat reprezentantul ISU Gorj.

Anchetatorii trebuie acum să stabilească dacă fumul a fost singura cauză a producerii accidentului și vor trebui să găsească proprietarul terenului unde a avut loc incendiul pentru a fi audiat.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here