Acţiune pentru depistarea şoferilor băuţi

0
20

Şoferii băuţi la volan s-au aflat în vizorul poliţiştilor rutieri! Astfel, în perioada 01 – 07 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au desfăşurat o acţiune pentru combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive. Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în 15 state membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL). Peste 20 de şoferi au fost sancţionaţi contravenţional şi au rămas pietoni pentru 3 luni.

etilotest

La acţiune au participat zilnic 50 de poliţişti din cadrul structurilor Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Gorj, dintre care 35 de la rutieră şi 15 de la ordine publică. În cadrul acestor activităţi, poliţiştii au constatat 8 infracţiuni de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului, 11 infracţiuni de altă natură şi au aplicat 27 de sancţiuni contravenţionale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Totodată, celor 27 de conducători auto sancţionaţi contravenţional, le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, iar celor care au săvârşit infracţiuni, le-a fost suspendat dreptul de a conduce până la finalizarea cercetărilor.

Alcoolemie de peste 1 la mie

Pe parcursul derulării acestor acţiuni, poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Novaci au depistat un bărbat de 45 ani, din localitatea Alimpeşti, în timp ce conducea pe D.J. 675C, din localitate, o autoutilitară, având o concentraţie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului. Un alt bărbat din Bucureşti a fost depistat de poliţiştii gorjeni în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 675, localitatea Baia de Fier, având o concentraţie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul orăşenesc Novaci unde i s-a solicitat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, solicitare la care acesta a refuzat să se supună. Şoferul va fi acum cercetat pentru refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here