7.4 C
Târgu Jiu
luni, martie 8, 2021
Acasă Eveniment Animale bătute şi schingiuite, la un târg din Gorj

Animale bătute şi schingiuite, la un târg din Gorj

Mai mulți cai au fost bătuți și torturați de stăpâni la bâlciul de la Godinești. Aceştia au fost filmaţi în târgul de la Godineşti, în timp ce îşi loveau caii pentru a le arăta eventualilor cumpărători cât sunt de puternici. În urma acestui eveniment, doi bărbați s-au ales cu dosare penale pentru rele tratamente aplicate animalelor.

cai-batuti

Târgul de animale care se desfășoară în fiecare an la Godinești, s-a transformat în motiv de scandal, după ce un localnic a filmat mai mulți cai care erau biciuiți și chinuiți de doi proprietari care au vrut să le demonstreze posibililor cumpărători că armăsarii sunt rezistenți la condiții extreme. Imaginile surprinse de un localnic și postate pe Facebook au ajuns în posesia polițiștilor. Un bărbat din Peştişani şi un altul din Târgu Jiu s-au ales cu dosare penale pentru rele tratamente aplicate animalelor. Aceştia au fost filmaţi în târgul de la Godineşti, în timp ce îşi loveau caii pentru a le arăta eventualilor cumpărători cât sunt de puternici. Caii erau bătuţi cu bestialitate pentru a trage greutăţi cât mai mari. Potrivit lui Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, bărbații, care s-au ales acum cu dosare penale, riscă până la un an de închisoare sau 3.000 de lei amendă.

Practici mai vechi

Gheorghe Corbeanu, primarul comunei Godinești susține, însă că scenele de abuz asupra animalelor au avut loc în afara târgului care se desfășoară de 160 de ani în localitate. Deși recunoaște scenele de cruzime, edilul afirmă că astfel de practici erau premise în trecut, în cadrul târgului de la Godinești. Acesta afirmă, însă că a dat dispoziție de la primărie să fie îndepărtate toate pietrele din zona unde sunt vândute animalele, tocmai pentru ca târgul să se desfășoare în condiții de siguranță. Și mai revoltător este faptul că la spectacolul sinistru au luat parte chiar şi copii. „S-a organizat târgul în condiţii perfecte atât în prima zi cât şi în a doua zi. Acest eveniment s-a întâmplat în afara târgului. Acea căruţă era în albia râului Tismana, şi, se pare că, într-adevăr, biciuiau calul ca să treacă prin apă. Nu erau în incinta bâlciului. Acest târg de animale se organizează de 162 de ani şi se mai supuneau şi unor asemenea practici neomeneşti, dar în ultimii ani nu s-a mai desfăşurat aşa. Chiar am luat pietroaiele mai mari de acolo ca să nu dea în animale”, a mai precizat edilul din Godineşti.

Târgul de animale de la Godineşti a fost și în alți ani scena unor fapte de cruzime. Vânzătorii obligă animalele, sub ameninţarea biciului, să treacă anumite probe pentru a scoate bani frumoşi pe ei. Dacă aceștia nu reușesc sunt bătuţi cu bestialitate. Cu toate acestea, edilul din Godinești afirmă că nu se gândește să suspende organizarea unui astfel de târg de animale, pe motiv că este unul de tradiție și are priză la public.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente