Acasa / Eveniment / Arme aduse ilegal din Anglia. Cel care le deţinea s-a ales cu dosar penal

Arme aduse ilegal din Anglia. Cel care le deţinea s-a ales cu dosar penal

Un bărbat de 51 de ani este cercetat penal pentru că a adus în ţară mai multe arme neletale de tir sportiv, cu munitia aferentă, care sunt supuse autorizării. Armele și muniția aferentă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Două arme de tir sportiv foc şi mai multe elemente de muniţie, aduse ilegal în România, din Anglia, au fost găsite, duminică, la un bărbat de 51 de ani, din Bărbătești. Marian Tulpea a fost nevoit să dea explicaţii organelor de poliţie iar până la finalizarea cercetărilor, pe numele său a fost întocmit dosar penal.

,,Polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase și Postului de Politie Bărbătești, au identificat un bărbat de 51 de ani, din comuna Bărbătești, care a introdus fără drept în Romania, două arme neletale de tir sportiv, cu muniția aferentă, care sunt supuse autorizării. Cele două arme, cât și muniția aferentă au fost achiziționate din străinătate și nu au fost efctuate demersurile legale pentru declararea și înregistrarea acestora. Totodată, din verificările efectuate de polițiști s-a constatat că bărbatul nu este autorizat pentru a deţine, purta şi folosi arme și nu a depus documentele necesare în vederea autorizării. Armele și muniția aferentă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și contrabandă calificată”, a precizat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*