spot_img
5.7 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăEvenimentBilanţ îndoliat al anului 2010

    Bilanţ îndoliat al anului 2010

    Anul 2010 a adus durere în rândul multor familii din Gorj. Fie că sunt copii care şi-au pierdut viaţa în ipostaze greu de înţeles, fie că sunt oameni maturi care aveau un viitor înainte, toate aceste victime şi modul brutal în care au murit au bulversat judeţul de la un capăt la celălalt. Aceste câteva episoade au înnegrit imaginea judeţului şi au adus durerea în sufletele apropiaţilor şi celor care au avut de suferit.

    La mijlocul verii, un copil de câţiva anişori avea să fie găsit fără viaţă la marginea oraşului Rovinari. Pentru că s-a opus violului, micuţul a sfârşit sub ochii atacatorului său, fără a avea puterea să se apere. Crima a bulversat, la vremea respectivă, întreg oraşul şi chiar judeţul, iar criminalul s-a aflat la un pas de a fi linşat de oamenii care au fost prezenţi la reconstituirea scenei în care copilul şi-a găsit tragicul sfârşit. Criminalul a ajuns după gratii, iar moartea copilului a pus doliu în sufletul familiei sale.

    Copiii violaţi fie de proprii părinţi, fie de fraţi

    Tot în acest an, mai multe minore au trecut prin coşmarul vieţii lor, după ce au fost victime ale violului. Protagoniştii acestor tragedii nu sunt alţii decât proprii părinţi. O fetiţă de doar nouă ani, din Târgu Cărbuneşti, a pus capăt coşmarului pe care îl trăia alături de tatăl său. I s-a destăinuit învăţătoarei care a reacţionat imediat. Potrivit anchetatorilor, fetiţa era forţată de propriul tată să vizioneze filme porno, după care acesta o viola. După o perioadă îndelungată, fetiţa a reuşit să înfrunte teama şi să-l dea în vileag pe cel care ar fi trebuit s-o ocrotească. Individul a ajuns după gratii, dar fapta sa a lăsat în sufletul fetiţei o durere care probabil nu va trece niciodată. La puţin timp, un băieţel de nici şase ani a fost violat de un alt minor. Cu seninătate, acesta din urmă a povestit că l-a atras în pădurea de la marginea satului, minţindu-l că-i arată un iepuraş. Acolo, bestia din individ s-a dezlănţuit asupra micuţului, ajungând astfel după gratii sub acuzaţia de viol. Aceste două cazuri nu sunt singurele. Un alt bărbat dintr-o comună gorjeană a ajuns în puşcărie după ce şi-a violat cele două fiice în vârstă de trei şi, respectiv, 11 ani. Individul, din Borăscu, a fost surprins chiar de către soţie în timp ce se afla dezbrăcat alături de una dintre fiice. Cazul unei alte fetiţe din Motru a pus pe jar poliţia gorjeană. Şi asta pentru că micuţa a fost supusă la perversiuni sexuale de către un vecin de cartier, după ce a atras-o cu ciocolată în apartamentul său. Şi acesta a ajuns după gratii, fiind judecat pentru viol. Seria tragediilor asupra minorilor a continuat până aproape de final de an, când un adolescent în vârstă de 18 ani a ajuns pe mâna poliţiei după ce şi-a violat surorile cu vârste de 8 şi respectiv 10 ani. Individul a fost surprins chiar de către mama sa în timp ce încerca să întreţină raporturi sexuale cu una dintre surori.

    Tragedii pe şosele

    Bilanţul este sumbru şi la capitolul tragedii pe şoselele din Gorj. Pe tot parcursul anului 2010 au avut loc numeroase accidente de circulaţie soldate cu decesul mai multor gorjeni. Cele mai tragice evenimente rutiere au avut loc în partea a doua a anului, când un american a băgat în mormânt două persoane aflate într-o căruţă, un poliţist care şi-a pierdut viaţa în timp ce se afla pe motocicletă, un tânăr care nu a mai apucat să facă nuntă în primăvara anului viitor, acesta găsindu-şi sfârşitul după ce a lovit în plin un cal aflat pe carosabil. Un alt eveniment rutier care a băgat în mormânt două persoane a avut loc chiar în noaptea de Crăciun, când un autoturism care circula prin comuna Stăneşti a intrat într-un grup de tineri, dintre care doi au murit din cauza leziunilor puternice suferite. Imaginea tragediilor este conturată şi de moartea mai multor copiii care, fie că au ars în incendii, fie că au murit înecaţi în apa de lângă casă, sau şi-au pus ştreangul de gât din cauza unor motive ştiute doar de ei.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: