14.2 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 11, 2021
AcasăEvenimentConsecinţe pentru bătăuşi

Consecinţe pentru bătăuşi

Altercaţia de luni în urma căreia un elev de clasa a XI-a de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” a ajuns la spital are consecinţe grave asupra adolescenţilor implicaţi în conflict. Astfel, elevii care au dat naştere scandalului riscă acum să fie mutaţi disciplinar la altă unitate şcolară, cu scăderea mediei la purtare.

Tinerii care au pornit conflictul spontan de alaltăieri au fost identificaţi de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Situaţia este destul de complicată în cazul elevilor de la Colegiul Naţional „Virgil Madgearu” care au dat naştere scandalului de ieri purtat în plină stradă. Asta, pentru că cei doi elevi scandalagii sunt la învăţământul obligatoriu, în clasele a IX-a, respectiv a X-a. Directorul unităţii de învăţământ la care cei doi băieţi învaţă va propune în Consiliul de Administraţie al şcolii mutarea disciplinară a adolescenţilor, cu scăderea mediei la purtare. Măsurile luate vor fi mai dure în cazul elevului de clasa a IX-a, ce riscă acum ca media la purtare a sa să fie mult mai mică decât s-ar aştepta şi asta pentru că el a fost cel care l-a trimis în spital pe elevul de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” aplicându-i un pumn în plex. „Primul elev care a condus toată această prostie este în clasa a X-a, învăţământ obligatoriu, iar regulamentul prevede o serie de măsuri ce se pot aplica acestor elevi. Eu o să propun Consiliului de Administraţie şi nu vor renunţa la acest lucru, mutarea lui disciplinară cu scăderea notei la purtare corespunzătoare. Cel de-al doilea elev este de clasa a IX-a, este proaspăt venit. El a fost cel care a lovit. În cazul lui, aştept şi rezultatul poliţiei. Acesta va avea, probabil, şi consecinţe mult mai grave, pentru că el l-a lovit pe elevul de la cealaltă şcoală. Situaţia este destul de dificilă, pentru că ei trebuie să fie ţinuţi în învăţământ, dar cu consecinţele care revin din regulament”, a declarat Petre Ciungu, directorul Colegiului Naţional „Virgil Madgearu”.

Vor răspunde judiciar

Oamenii legii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au fost sesizaţi, ieri, cu privire la scandalul purtat între mai mulţi elevi iar acum fac cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor de fapt. „Urmare a activităţilor de cercetare şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii au reuşit identificarea suspectului infracţiunii de lovire sau alte violenţe, un minor în vârstă de 15 ani din Târgu-Jiu. Poliţiştii continuă cercetările pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare”, a menţionat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Pentru a îndepărta riscurile unor complicaţii, băiatul care a fost bătut zilele trecute va mai fi ţinut câteva zile sub atenta supraveghere a medicilor.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -