spot_img
10.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăEvenimentDescindere de amploare în Complexul Parâng

    Descindere de amploare în Complexul Parâng

    Descindere de amploare la Complexul Comercial Parâng din municipiul Târgu-Jiu. Peste 100 de poliţişti, jandarmi, inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj dar şi inspectori de la Garda Financiară au descins în cel mai mare complex din municipiu, pentru a controla agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea aici.

    Complexul Comercial Parâng a fost luat cu asalt de oamenii legii care au luat la puricat agenţii economici ce îşi desfăşoară activitatea în acest complex. Cei aproximativ 100 de poliţişti, jandarmi, inspectori din cadrul ITM Gorj, dar şi cei de la Garda Financiară au încercat, prin această acţiune să verifice standurile cu probleme şi să identifice marfă fără documente de provenienţă şi mai ales angajaţi fără forme legale. Controalele vizează evaziunea fiscală, pentru că unele firme ar avea marfă pentru care nu există documente şi intenţionează să o comercializeze fără a plăti taxele la stat.

    Luaţi pe nepregătite

    Vânzătorii au fost luaţi ca din „oală” de oamenii legii iar în primă instanţă nu ştiau ce să mai facă. Când s-au mai calmat spiritele, cei care se aflau în spatele vitrinelor s-au conformat şi au arătat documentele necesare, intrările, ieşirile mărfurilor dar şi contractele de muncă, pentru a demonstra că nu prestează muncă la negru. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Daniel Tică „Este o acţiune comună a Jandarmeriei, Poliţiei, inspectorilor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă dar şi cei de la Garda Financiară. Participă aproximativ 100 de angajaţi ale acestor instituţii. Se verifică legalitatea actelor de comerţ efectuate de agenţii economici care au standuri în acest complex comercial. Dealtfel inspectorii de la ITM verifică cei care reprezintă aceste standuri au contracte legale de muncă. Până în prezent au fost verificate 43 de standuri, printre neregulile constate au fost suspendate mărfuri care erau expuse la vânzare fără acte de provenienţă, sau care nu aveau afişate preţuri. Această acţiune se derulează în rândul tuturor agenţilor economici şi urmează ca după terminarea acestui demers să vă comunicăm rezultatul”, a spus purtătorul de cuvânt la Inspectoratului de Poliţe Judeţean Gorj, Daniel Tică. Inspectorul de muncă SSM, Dorel Tomescu a declarat în acest sens „nu avem probleme depistate până în momentul de faţă. Am solicitat că vină cu anumite documente la control. Este bine pentru a depista cazurile de muncă fără forme legale. La standurile unde am făcut eu control nu am depistat nicio problemă”. Cu toate că se aflau sub privirile atente ale inspectorilor, vânzătorii nu au schiţat nici un sentiment de teamă. Mai mult decât atât unii dintre ei păreau chiar obişnuiţi cu aceste controale, declarând că nu le este frică „atâta timp când nu avem nimic în neregulă, nu are de ce să ne fie frică. Aceste controale sunt benefice pentru că astfel clienţii îşi vor da seama de calitatea produselor şi vor face diferenţa între companii”, a spus un reprezentant vânzări de la un companie de telefonie.

    Evaziune şi produse contrafăcute

    Pe parcursul acţiunii, ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor Gorj au identificat la un punct de lucru al unei societăţi comerciale, evidenţă extracontabilă din care rezulta că în perioada ianuarie 2010-martie 2011, au fost realizate venituri în sumă de aproximativ 200.000 lei din vânzarea de produse textile (covoare, carpete, perdele etc.), fără ca aceste operaţiuni să fie înregistrate în evidenţele contabile. Un alt patron a vândut bijuterii de 250 de mii de lei fără să înregistreze operaţiunile în actele contabile. În alt magazin se vindeau ceasuri care aveau aplicate denumirea şi însemnul grafic al unor mărci de prestigiu în domeniu, fără ca reprezentanţii punctului de lucru să deţină contracte întocmite cu titularii de drepturi. În final s-au aplicat amenzi în valoare de 23.500 de lei şi au fost ridicate, în vederea confiscării şi indisponibilizării, articole de îmbrăcăminte, arme de panoplie, articole sportive etc., în valoare de 5.230 lei, întrucât nu erau însoţite de documente justificative de provenienţă.

    Igaş: „Raziile vor continua”

    Legat de subiectul acesta, Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş a declarat la Antena 3, că raziile în pieţe şi centre comerciale vor continua. „Sunt acţiuni pe care instituţiile statului au început să le desfăşoare cu o intensitate mai mare decât până acum. E un lucru, cred eu, apreciabil şi vor continua asemenea acţiuni, pentru că se impun a le avea în fiecare zi. Este o acţiune în colaborare cu Garda Financiară, sunt prezente şi forţe din cadrul structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor şi cred că doar în echipă poţi să ai un randament bun”, a afirmat Traian Igaş. Potrivit oamenilor legii, astfel de acţiuni vor continua şi în judeţul Gorj „aceste acţiuni vor continua şi în săptămânile următoare, la alte centre comerciale dar şi în pieţe, pentru a depista neregulile”, a mai adăugat Daniel Tică.

    Te-ar mai putea interesa

    Amenințată de soț

    Băut la volan

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: