Doi angajați „la negru“, depistați la firme din Târgu Jiu și Alimpești

0
153

Două societăți din municipiul Târgu Jiu și comuna Alimpești au fost amendate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, pentru muncă „la negru“. Firmele aveau câte o persoană angajată pentru care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă. Cele două societăți au fost amendate cu 40.000 de lei. Acestea au ca domeniu de activitate coafură și alte activități de înfrumusețare, precum și domeniul construcțiilor.

Amenzi de 141.000 de lei

În cadrul unei campanii naționale inițiate de Inspecția Muncii, „Muncește legal! Cunoaște-ți drepturile”, la nivelul județului Gorj au fost distribuite pliante în vederea creșterii gradului de conștientizare a lucrătorilor cu privire la consecințele sociale și economice negative pe care le produce munca nedeclarată și munca subdeclarată, la drepturile și obligațiile pe care le au aceștia, cât și la riscurile la care se expun atunci când acceptă să muncească „la negru” sau „la gri”.

„În perioada 5-16 iulie 2021, inspectorii de muncă au efectuat 50 de controale care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă, fiind aplicate 29 de amenzi contravenționale în valoare de 141.000 de lei și dispuse 122 măsuri de intrare în legalitate” a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef  al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here