12.5 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 6, 2022
AcasăEvenimentExplicații pe tema violenței domestice

Explicații pe tema violenței domestice

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive în municipiul Târgu Jiu, privind unul dintre cele mai importante domenii de acțiune a polițiștilor gorjeni, violența domestică.

Astfel de activități au fost desfășurate în zona Victoria Pietonal, Piața Centrală, Piața 9 Mai și Parcul Central și au avut drept scop conștientizarea, în rândul cetățenilor, cu privire la necesitatea cunoașterii tipurilor de violență domestică precum și consecințele acesteia.

„Deoarece majoritatea cetățenilor înțeleg prin violență domestică doar violență fizică, scopul acțiunii a fost acela de a evidenția toate tipurile de agresiune domestică, precum cea economică, sexuală sau socială, dar și consecințele negative ale acestora. Totodată, prin discuțiile purtate cu cetățenii, au fost oferite recomandări pentru evitarea violenței domestice, precum și modalități de dezamorsare sau descurajare a agresivității în astfel de cazuri. Principalul scop al acestei activități de prevenire a fost încurajarea cetățenilor să apeleze la organele de poliție atunci când sunt victimele oricărui tip de violență domestică și să nu se lase influențați de mituri privind această violență.
Polițiștii au oferit cetățenilor detalii cu privire la solicitarea emiterii unui ordin de protecție provizoriu atunci când situația o impune, diseminându-le materiale informative”, a transmis IPJ Gorj.

 

 

Preotului acuzat de agresiune sexuală a recunoscut tot în fața superiorilor

0
Preotului Visarion Alexa, cercetat după ce o femeie l-a acuzat că ar fi agresat-o, i...

Băut, și-a agresat concubina

0
Poliția Rurală Târgu-Cărbunești a reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere...

Cunoscut preot din București, reținut pentru agresiune sexuală în timpul spovedaniei

0
Poliția Capitalei anunță că vineri, 16 septembrie, a fost reținut, sub acuzația de agresiune sexuală,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!