Explozie la conducta de gaz din Hurezani. Cinci persoane rănite şi nouă maşini făcute scrum

0
114

Un incendiu s-a produs la o țeavă a unei stații de pompare a gazelor, situată în localitatea Hurezani. Mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat la faţa locului pentru a lichida focul. Câteva sute de persoane, care se aflau în clădirile din vecinătatea magistralei Transgaz, au fost evacuate de urgență. În urma evenimentului, cinci persoane au fost rănite, suferind arsuri superficiale. Două dintre acestea au fost transportate la spital pentru îngrijiri. Printre pagubele înregistrate se numără şi nouă autoturisme care au fost făcute scrum. Încă nu a fost stabilită cauza exploziei.

O magistrală de gaz a explodat în localitatea Hurezani. Deflagrația a fost urmată de un incendiu. Focul s-a extins rapid la sediul administrativ al societății comerciale, acolo unde se aflau angajații. Aceștia au reacționat rapid și au ieșit imediat din sediu. Cinci dintre ei au suferit arsuri la brațe. Două dintre victime au fost transportate la spital, având nevoie de consultaţii medicale de specialitate. Explozia, urmată de incendiu, a distrus și nouă mașini ale personalului, care au ars în totalitate. De asemenea, sediul TransGaz a fost parțial afectat, iar o anexă gospodărească, o claie de fân și un gard al unui cetățean au ars până când pompierii au lichidat flăcările. Pompierii ajunşi la faţa locului s-au luptat ore în şir cu flăcările.

,,Incendiul cauzat de explozie a fost lichidat. În urma evenimentului, opt maşini au fost distruse în totalitate, iar incendiul a afectat sediul societăţii, în sensul că acoperişul a ars în totalitate pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi. Gazele au fost oprite, sunt mai multe localităţi afectate, care nu au gaze. Urmează stabilirea cauzei incendiului şi stabilirea măsurilor prin care poate fi remediată situaţia”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

La fața locului s-au deplasat trei echipaje cu autospeciale de stingere cu apă și spumă. Pompierii și polițiștii cercetează acum cazul, urmând să stabilească în ce condiții s-a produs explozia.

,,În urma incendiului de la conducta de gaz din Hurezani, au fost distruse 9 auto (3 parțial), o anexă gospodărească, o claie de fân, parțial sediul Transgaz și un gard. Au fost înregistrate 5 victime cu leziuni ușoare, angajați Transgaz. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, distrugere, nerespectarea normelor de Sănătate şi Securitate în Muncă”, a comunicat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here