2.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăEvenimentFiul afaceristului Nicolae Măroiu, suspectat de trafic de droguri

Fiul afaceristului Nicolae Măroiu, suspectat de trafic de droguri

Zece persoane care sunt suspectate de trafic de droguri au fost reținute pentru 24 de ore de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)– Biroul Teritorial Gorj. Printre aceștia se află și fiul unui afacerist din Târgu Jiu, care a fost implicat într-un scandal, în urmă cu doi ani, cu băiatul unui alt om de afaceri. Este vorba de fiul afaceristului Nicolae Măroiu.

Oamenii legii au dispus reținerea pentru 24 de ore și prezentarea în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventive față de următorii suspecți: Ioan Romică Mutu, Radu Pârâianu, Nicolae Măroiu, Mario Eduard Gherghe, Costel Văduva, Florin Lucian Păuna, Alexandru Czeller, Alin Andrei Udrea, Nicolae Robert Roncea și Ionuț C-tin Micu.

Măroiu junior, implicat într-un scandal de proporții

Măroiu junior a fost implicat, în urmă cu doi ani, într-un scandal demn de filmele cu mafioți. Acesta s-a certat cu prietenul său din copilărie, Mădălin Cremeneanu, fiul unui cunoscut om de afaceri din Târgu Jiu. Ca să se răzbune pe el, aceasta a mers la casa familiei lui Nicolae Măroiu și a incendiat ușa de la intrare. Mădălin Cremeneanu nu s-a oprit aici și i-a distrus mașina unei alte amice, Mirela Popescu, care era la vremea respective era judecător stagiar. Motivul era același: șicanările la care era supus de către anturajul din care făcea parte. Medeleanu a fost trimis în judecată și a fost condamnat cu suspendare.

Procurori DIICOT au efectuat 44 de percheziții

Procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, au efectuat, miercuri, 20 decembrie, 44 de percheziţii domiciliare pe raza județelor Gorj, Hunedoara și în municipiul București, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri și efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. „În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în luna septembrie 2017, a fost inițiat și constituit un grup infracțional organizat format din mai mulți membri, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de droguri și efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive“, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Drogurile erau procurate din Grecia, după care ajungeau în București, iar, ulterior, erau distribuite prin diferite persoane către piețele din Capitală și județul Gorj. O altă sursă de aprovizionare era din Petroșani. „Unul dintre membrii grupului infracțional organizat a achiziționat, prin persoane interpuse din Grecia, diferite cantități de droguri, ce erau transportate, prin intermediul firmelor de transport, de anumite persoane, în municipiul București. Ulterior, drogurile erau preluate de membrii grupului infracțional și distribuite în municipiile București și Târgu-Jiu de alte persoane”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -