Fostul director al SNLO, proprietar pe un teren de pe centura Jiului, după o executare cu scandal

0
52

executare-1Eugen Davidoiu, fostul director general al SNLO și actual director al Tarom, a devenit proprietar pe un teren situat pe centura municipiului Târgu-Jiu, după o executare silită cu scandal, care a avut loc ieri. O familie a rămas fără locuință și va cere sprijinul Primăriei Târgu-Jiu pentru a li se pune la dispoziție un acoperiș deasupra capului. Soții Scarlat au asistat neputincioși la demolarea propriei case. Executorul judecătoresc a venit însoțit de mai mulți jandarmi și i-au scos pe cei doi din casă, după care au început să scoată bunurile din locuință. Mai mult decât atât, imediat s-a trecut la demolarea casei, construită pe structură ușoară. Liliana Scarlat și-a strâns medicamentele și aparatura medicală de care depinde, pentru că suferă de insuficiență renală și face dializă de 11 ani, fiind și pe lista pentru transplant.

Opt ani de procese

Liliana Scarlat ne povestește că în anul 2009, cu acordul familiei Sârbu, care deținea terenul și cu care este rudă, și-a construit o casă, iar după 8 ani de procese a ajuns să rămână sub cerul liber: „Am vrut să stăm de vorbă și să ajungem la o înțelegere, dar nu am avut cu cine. Mi-au spus: «Ce vrei, să te iau la mine acasă?». La Primăria Târgu-Jiu ni s-au pus numai piedici, pentru că una dintre persoanele care a câștigat procesul pentru teren lucrează în primărie, iar fratele este Eugen Davidoiu. Casa a fost construită de noi în anul 2009. Pământul a fost cumpărat de familia Sârbu în anul 1952, care ne-a dat acordul să ridicăm aici o casă și să folosim terenul. (…) avem procură ca să-i reprezentăm. Și domnul Davidoiu este în proces, fiind unul dintre proprietarii terenului. Sunt trei proprietari: Davidoiu, Cosmulescu Florela și Ivan Anca. Sunt rude toate”.

„Davidoiu nu a venit vreodată”

executare-2Suprafața terenului pe care se afla gospodăria familiei Scarlat este de 1048 metri pătrați. „Davidoiu nu a venit vreodată. Aș fi vrut să vină, pentru că îmi doream să vorbesc cu dânsul”, mai spune Liliana Scarlat. Femeia susține că titlul de proprietate eliberat lui Davidoiu și rudelor acestuia se referă la tarlaua 52, care se află în altă parte.

Executorul judecătoresc Eduard Cristian Talianu a spus că procesul este finalizat și că sentința trebuie pusă în executare: „Executarea se face în baza unei sentințe, prin care instanța a dispus o dată demolarea acestor construcții, conform unui raport de expertiză, eliberarea și predarea terenului. Familia a fost somată, conform procedurii, nu s-a conformat și procedăm la executarea silită. Actele sunt în regulă. Apărările debitorului au fost expuse în instanța de judecată și au fost consemnate în hotărârea judecătorească, iar executorul judecătoresc nu poate decât să pună în executare dispozitivul sentinței de judecată. Procesul este încheiat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here