I-a murit pruncul în pântec, la o zi de la ecograf

0
36

Acuzaţii grave planează asupra unui medic primar din oraşul Rovinari, acuzaţii aduse de o familie lovită de necaz. Medicul este acuzat de culpă medicală, după ce la o zi după ecograful efectuat femeii însărcinată în 26 de săptămâni, aceasta a pierdut pruncul mult aşteptat. Plin de supărare, tatăl bebeluşului a depus plângeri împotriva medicului atât la parchet, cât şi la Colegiul Medicilor Gorj.

Familia Milea din oraşul Rovinari aştepta cu nerăbdare ca rodul iubirii lor să vină pe lume în câteva luni. Periodic, femeia însărcinată în 26 de săptămâni se prezenta la medic pentru a afla evoluţia sarcinii. Şi în urmă cu câteva zile, aceasta a efectuat un ecograf la acelaşi medic din localitate, care i-a dat asigurări că sarcina se prezintă în regulă fără modificări care să-i îngrijoreze. Numai că, a doua zi, Valeria Milea, în vârstă de 32 de ani a fost luată de o ambulanţă după ce au apucat-o dureri groaznice: „Am fost cu soţia la ecograf şi medicul Elena Vulpe, care i-a făcut ecograful i-a spus că totul este în ordine cu sarcina. Fătul se dezvoltă normal şi nu există nici o problemă, care să ne îngrijoreze. A doua zi pe soţia mea a luat-o salvarea şi a ajuns la spital cu membranele rupte, iar copilul era mort în ea. Cum se explică faptul că la doar o zi de la asigurările date de medicul care i-a făcut ecograful, copilul meu moarte în pântecele mamei. Nu este normal, şi cred că doctoriţa de la ecograf a greşit şi nu ne-a spus că sarcina are probleme şi că trebuia văzută de un medic specialist. Copilul meu este mort acum şi abia au reuşit s-o salveze pe soţie”, a spus plângând, Nicolae Milea, soţul femeii care trece printr-o tragedie de câteva zile. Femeia, mamă a trei copii dintr-o căsătorie anterioară a ajuns la spitalul din Târgu-Jiu, transferată de la Rovinari: „Nu mi-a spus că ar fi vreo problemă cu sarcina. Dimpotrivă, a spus că totul e în regulă, că sarcina decurge normal şi că nu sunt probleme cu evoluţia copilului. A doua zi m-au luat durerile şi s-a rupt apa. M-a luat salvarea şi am fost adusă la Târgu-Jiu, unde medicii de aici au făcut tot posibilul să mă salveze pe mine. Copilul era mort în pântec. Doctoriţa Vulpe dacă a văzut că sunt probleme trebuia să mă trimită la ginecolog”, a povestit Valeria Milea, internată la spitalul din Târgu-Jiu.

Medici Târgu-Jiu: „Sarcina nu prezenta nici o problemă”

Medicii specialişti de la Târgu-Jiu au încercat să o salveze pe mamă, în defavoarea fătului care era mort de două zile în pântecul pacientei. Doctorul a declarat că pacienta a fost adusă la spital cu membranele rupte: „A fost adusă cu membranele rupte s-a iniţiat declanşarea avortului, s-a continuat în următoarele zile, iar duminică seara s-a reuşit expulzarea fătului de sex feminin cu o greutate de 450 de grame. În obstetrică sunt multiple cauze care să ducă la ruperea membranelor, şi este greu de dat o cauză exactă, mai ales dacă vine cu membranele rupte. Un efort fizic sau o presiune abdominală, sunt cauze care pot duce la ruperea membranelor, dar pot fi şi altele. Un ecograf poate să arate starea de bine, iar după câteva ore lucrurile să se schimbe radical, mai ales dacă membranele sunt rupte”, a explicat medicul primar, Adrian Tetileanu, din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu. La Rovinari, medicul acuzat de culpă medicală a rămas uimit de acuzaţiile grele aduse de capul familiei cuprinsă de necaz: „Asta se întâmplă dacă faci omului un bine, îşi răsplăteşte cu mult rău. Când a venit s-o examinez la ecograf, fătul se prezenta bine, sarcina a decurs fără probleme, nimic nu arăta vreo problemă. Nu ştiu ce s-a întâmplat de la efectuarea ecografului şi până a doua zi, când spun ei că a fost luată cu salvarea de acasă”, a spus în apărarea sa, medicul primar, Elena Vulpe. Valeria Milea va mai rămâne internată la spitalul din Târgu-Jiu, pentru investigaţii medicale, timp în care Colegiul Medicilor Gorj va efectua o anchetă pentru a stabili dacă la mijloc este vorba despre o culpă medicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here