Imagini horror la o stână din Gorj! Stârvuri de animale zăceau pe un coteț

0
125

Inspectorii de muncă ajunși ieri la o stână din zona orașului Târgu Cărbunești au fost îngroziți de ceea ce au descoperit: stârvuri de animale zăceau pe un coteț și o baracă metalică. Este vorba de miei morți, dar jupuiți.

Inspectorii de muncă au descoperit aici doi angajați fără forme legale, sancţiunea pe care proprietarul stânei urmează să o primească este de 40.000 de lei, la care se adaugă alte două, pentru nerespectarea normelor securităţii şi sănătăţii în muncă, în valoare de 4.000 de lei fiecare.

Mai mult decât atât, inspectorii de muncă vor sesiza și Direcția Sanitar Veterinară. „Din cauza condiţiilor insalubre în care s-a constatat că angajaţii îşi desfăşoară activitatea, a faptului că produsele lactate din această locaţie pot ajunge în consum, dar şi pentru că, condiţiile în care sunt ţinute animalele sunt improprii, lucru ce a dus la decesul unora dintre acestea şi abandonarea cadavrelor la întâmplare în apropiere, I.T.M. Gorj va sesiza alte insituţii publice cu atribuţii de control în astfel de cazuri”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Angajați la negru și la o stână din Târgu Jiu

Alţi doi crescători de animale de la periferia municipiului Târgu-Jiu au fost verificaţi, ieri, de către inspectorii de muncă din cadrul Compartimentelor Control Relaţii de Muncă şi Securitate şi Sănătate în Muncă. La unul dintre aceştia au fost descoperite două persoane angajate fără forme legale, angajatorul riscând o sancţiune de 20.000 de lei pentru fiecare dintre acestea, dar şi 8.000 de lei pentru nerespectarea legislaţiei securităţii şi sănătăţii în muncă.

Un alt angajat ce desfăşura activitate fără a avea încheiat un contract individual de muncă a fost depistat la un al treilea crescător de animale. În acest caz, sancţiunea pe care o riscă angajatorul este de 20.000 de lei, la care se adaugă încă 4.000 de lei în domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă.

Cuantumul amenzilor cu care vor fi sancţionaţi cei trei angajatori se ridică la 120.000 de lei.

Controalele efectuate de către I.T.M. Gorj în cele trei cazuri au avut loc cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here