Încă un polițist din Dosarul „Mafia Cărbunelui” a decedat! Avea doar 27 de ani și urma să fie tătic

0
49

Agentul de poliție Marinel Nicolae Staicu de la Poliția Turceni a decedat, duminică seara, la spitalul din localitate, după ce i s-a făcut rău acasă. Tânărul avea 27 de ani și se pare că suferea de afecțiuni cardiace. Marinel Staicu a fost trimis în judecată într-un dosar privind protejarea transportatorilor şi a hoţilor de cărbune, supranumit „Mafia Cărbunelui”, dar el a fost găsit nevinovat şi achitat.

Tragedie în familia unui polițist din orașul Turceni! Tânărul, în vârstă de 27 de ani, a decedat duminică seara, la spital. Polițistul avea doar 27 de ani, se căsătorise, în urmă cu o lună și aștepta un copil. Lui Marinel Staicu, agent de poliție în cadrul Poliției Turceni, i s-a făcut rău acasă, iar la spital, medicii nu i-au mai putut salva viața. Cauza decesului ar fi o afecțiune cardiacă gravă care a fost descoperită mult prea târziu. Este posibil ca și stresul acumulat în ultima perioadă şi-a spus cuvântul, pentru că Marinel Staicu a fost trimis în judecată în dosarul „Mafia Cărbunelui”, dar a fost găsit nevinovat şi achitat. Colegii au transmis un mesaj de condoleanțe pe facebook: „Parcă nu se mai termină zilele negre și îndoliate pentru Poliția gorjeană. Aseară, colegul nostru Marinuș Staicu, de la Poliția Turceni, ne-a părăsit și a plecat spre o lume mai bună. Dumnezeu să te ierte și să te așeze lângă cei drepți, Marinuș! Și mai am o rugăminte către tine Doamne. Dă putere familiei să treacă peste această mare nenorocire și întărește-i pentru zilele triste ce vor urma!”, au scris colegii agentului pe rețeaua de socializare.

A mai murit un polițist din Dosarul „Mafia Cărbunelui”

Marinel Staicu este al doilea polițist din acest dosar, căci la începutul lunii martie a acestui an, agentul Daniel Ungureanu a murit, la 49 de ani, tot în urma unui infarct. Și Ungureanu activa în cadrul Poliţiei Turceni. Și lui i s-a făcut rău acasă, a venit Ambulanța, medicii l-au resuscitat minute în șir, însă nu au mai putut să-i salveze viața. Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, familia polițistului Marinel Staicu va beneficia de un ajutor de deces și la fel ca de fiecare dată, oamenii legii vor strânge bani pentru a ajuta familia îndoliată.

Ce înseamnă „Mafia Cărbunelui”

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că, în perioada 2014 – septembrie 2015, inculpaţii, agenţi de poliţie care patrulau pe ruta Motru – Rovinari – Turceni – Ţânţăreni, judeţul Gorj, au protejat persoane care transportau şi comercializau cărbune sustras de pe benzile de transport aparţinând Complexului Energetic Oltenia, fără a avea documente de provenienţă şi pe care îl valorificau ulterior către beneficiari din judeţul Gorj şi din judeţele limitrofe. Anchetatorii au stabilit că sustragerile de cărbune se derulau în special pe traseul benzilor transportoare către Termocentrala Rovinari, în zonele în care circuitul de benzi este amenajat de-a lungul gospodăriilor unor cetățeni ai localităţilor Roşia Jiu şi Rogojelu. Lignitul era descărcat în grădinile proprii, pentru ca ulterior să fie încărcat în mijloacele de transport (autoutilitare sau camioane) aparținând proprietarilor gospodăriilor sau altor persoane fizice ce deţineau astfel de mijloace de transport cu capacitatea cuprinsă între 3,5 și 16 tone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here