Acasa / Eveniment / Inundaţii în trei localităţi din Gorj! Autorităţile evaluează pagubele

Inundaţii în trei localităţi din Gorj! Autorităţile evaluează pagubele

inundatiiZeci de gospodării din trei localităţi gorjene au fost afectate de inundaţii, în urma precipitaţiilor abundente de marţi seara. Dacă va fi nevoie de acordarea de despăgubiri, situaţiile întocmite la nivel local şi centralizate la nivel judeţean vor fi transmise la Guvern.

Precipitaţiile de marţi seara au provocat inundaţii în localităţile Crasna, Logreşti şi Văgiuleşti. Autorităţile locale şi cetăţenii au solicitat intervenţia echipajelor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. Potrivit prefectului de Gorj, Ciprian Florescu, la nivel local vor acţiona comisiile locale pentru monitorizarea efectelor produse de inundaţii şi raportarea pagubelor la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. „Din nefericire, în astfel de situaţii, ceea ce le rămâne oamenilor este să încerce să îşi rezolve problema cu echipajele de la ISU care se deplasează în teritoriu la solicitarea lor sau autorităţii locale. Evident, comisiile locale au datoria să facă evaluări în ceea ce priveşte pagubele înregistrate, iar ulterior, comisia judeţeană de evaluare va face acelaşi lucru şi dacă se impune, vom înainta documentaţia către Guvern pentru a solicita sume de bani care să vină ca sprijin pentru cei afectaţi”, a declarat prefectul Ciprian Florescu.

florescuAcesta a precizat că pentru a evita inundaţiile, atât autorităţile locale, cât şi cetăţenii trebuie să intervină să decolmateze şanţurile şi scurgerile de pe domeniul public, respectiv din faţa gospodăriilor. „Există şanţuri colmatate şi neîntreţinute corespunzător chiar în faţa gospodăriilor cetăţenilor. Cetăţenii aşteaptă intervenţia autorităţilor locale care ar putea să le explice acestora că este de datoria fiecăruia să-şi facă curat în faţa propriei gospodării. Aşadar, sunt câţiva factori care dacă ar fi luaţi în calcul şi de autorităţi şi de cetăţeni, probabil că lucrurile, chiar dacă ar avea loc, ar avea la o dimensiune diminuată. Eu i-am sfătuit pe toţi primarii din localităţile afectate de aceste precipitaţii să discute cu fiecare cetăţean în parte sau să transmită o comunicare că are datoria să-şi întreţină zona verde din faţa gospodăriilor tocmai pentru a se evita astfel de situaţii”, a mai precizat Ciprian Florescu. În multe comune din judeţ, şanţurile de pe marginea drumurilor sunt pline de pâmânt şi de buruieni şi nimeni nu intervine să le curăţe.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*