Acasa / Eveniment / Jaf în pădurile Gorjului

Jaf în pădurile Gorjului

Tot mai mulţi gorjeni se plâng de faptul că le sunt jefuite pădurile. Păgubiţii pun în alertă poliţiştii, pentru a-i pedepsi pe cei care fac ravagii prin proprietăţile lor.

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Aninoasa au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112, de către un localnic, D.M., de 73 ani, cu privire la faptul că C.M., de 37 ani, din aceeaşi localitate, i-a sustras din pădure, proprietatea sa, material lemnos. Urmare a apelului, poliţiştii din Aninoasa l-au depistat pe C.M., în timp ce transporta cu o căruţă, doi arbori de esenţă gorun, cu diametrele la cioată de 18, respectiv 24 centimetri. Pe numele lui C.M. a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept şi sustragere de material lemnos.

Jaf la Câlnic

Poliţiştii Postului de Poliţie Văgiuleşti au fost sesizaţi de către M.A., de 75 de ani, cu privire la faptul că un localnic, R.M., de 43 ani, a tăiat şi sustras din pădurea proprietate privată, un număr de 10 arbori, valoarea prejudiciului cauzat fiind estimată de partea vătămată la suma de 1.000 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos. Nici poliţiştii din comuna Câlnic nu sunt lipsiţi de astfel de evenimente. Oamenii legii l-au identificat pe G.C., de 26  ani, din comuna Teleşti, care a tăiat şi sustras cantitatea de 4,787 metri cubi lemn foc de esenţă salcâm din fondul forestier Pinoasa. Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că, materialul lemnos a fost vândut ulterior lui C.C., de 29 ani, din comuna Plopşoru, cu suma de 400 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere şi sustragere de material lemnos.

Furtul de material lemnos, „în floare”

Poliţiştii Postului de Poliţie Scoarţa au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 de către D.D., de 43 ani, din comuna Scoarţa, cu privire la faptul că doi fraţi, L.V., de 26 ani şi L.C., de 33 ani, ambii din comuna Scoarţa, sustrag material lemnos din pădurea situată în punctul ,,Gorgania”. Urmare a verificărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii au găsit o căruţă încărcată cu 8 arbori de esenţă salcâm, cei doi suspecţi părăsind locul faptei. Şi în acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere legală şi sustragere de material lemnos.

Un comentariu

  1. asa au disparut padurile.bai padurarilor voi ce faceti?nimic !a, va ganditi la masini si case scumpe.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*