Acasa / Eveniment / La zdup pentru 600 de grame de canabis

La zdup pentru 600 de grame de canabis

Au gândit că fac bani frumoşi din traficul de droguri, dar şi-au distrus viitorul după ce au fost prinşi de către poliţiştii de la SCCO şi procurorii DIICOT Gorj. Vorbim despre şase tineri care au dat cu piciorul viitorului pentru câteva grame de droguri pe care intenţionau să le vândă pe piaţa neagră a judeţelor Gorj, Olt, Vâlcea, precum şi în căminele studenţeşti din Timişoara şi Bucureşti. „Aprovizionările” le făceau de la un bărbat din Olt care creştea nestingherit canabis în propria curte.

Şase tineri au ajuns în vizorul oamenilor legii, fiind suspecţi de trafic şi consum de droguri. Procurorii DIICOT Gorj au emis propuneri de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele suspecţilor, originari din Gorj şi Olt. Magistraţii gorjeni au decis arestarea lor ca urmare a probatoriului administrat de poliţiştii antidrog. Iulian Cristinel Dragnea, Iulian Şerban, George Eugen Brînzan, Bogdan Foca şi Florin Digulescu sunt suspectaţi ca fiind membrii unei grupări infracţionale care avea ca obiect de activitate traficul de droguri. Poliţiştii antidrog au intrat pe fir şi au pus la cale o amplă acţiune de destructurare a grupării infracţionale. De la suspecţi, poliţiştii au ridicat cantitatea de aproximativ 600 grame canabis. Poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Craiova – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Gorj, Olt, B.C.C.O. Bucureşti şi S.I.P.I. Gorj, au acţionat pentru destructurarea reţelei de traficanţi de droguri de risc, respectiv canabis. Gruparea se ocupa cu introducerea drogurilor pe piaţa neagră a judeţelor Gorj, Olt, Vâlcea, precum şi în mediile studenţeşti din municipiile Timişoara şi Bucureşti.

Traficanţi opriţi în trafic

Oamenii legii au pus la cale un flagrant pe raza comunei Vâlcele, judeţul Olt, ocazie cu care au fost identificaţi în trafic, într-un autoturism, suspecţii Cristinel Bogdan Foca din Vâlcea, Florentin Narcis Vlancea şi Eugen Brînzan, ambii din judeţul Gorj. În urma controlului, poliţiştii antidrog au descoperit în maşină cantitatea de aproximativ 40 grame canabis. Ulterior au avut loc două descinderi la domiciliul altor doi membri ai grupării, ocazie cu care au fost identificaţi Iulian Dragnea şi Iulian Şerban, domiciliaţi în judeţul Olt. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate, în locuinţele acestora a mai fost descoperită cantitatea de 545 grame canabis. Ulterioraceste percheziţii au fost urmate şi de altele, una dintre ele chiar în capitală, într-o cameră de cămin studenţesc, unde locuia, fără forme legale, suspectul Florin Digulescu, din judeţul Gorj. Acolo au fost găsite iar droguri, mai exact 12 pliculeţe cu canabis.

Cultiva canabis în curte

Extinzând cercetările, poliţiştii au aflat şi sursa acestor droguri: o întreagă plantaţie descoperită în curtea unui doljean. Unul dintre membrii din Olt ai grupării infracţionale cultiva în spatele casei canabis. Suspecţii s-au aprovizionat de aici deseori, ulterior vânzând drogurile la diverse persoane din judeţele Gorj, Olt, Vâlcea, Timiş şi municipiul Bucureşti. Tribunalul Gorj a emis mandate de arestare preventivă pe numele celor 6 suspecţi, pe o perioadă de 29 zile pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic şi consum de droguri de risc. Cercetările sunt continuate de către S.C.C.O. Gorj, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a grupării. Avocatul apărător al unuia dintre cei arestaţi, Gelu Fumureanu, spune că doar teribilismul a făcut ca tânărul pe care îl apără să-şi distrugă viitorul. „Este masterand. A terminat facultate de jurnalism şi a ajuns în arest din teribilism. Chiar el a recunoscut că şi-a distrus viitorul din cauza drogurilor uşoare, banala cânepă, din care în trecut se confecţionau articole de îmbrăcăminte“, a declarat avocatul apărător, Gelu Fumureanu.

3 comentarii

  1. Florin Digulescu liber! E nevinovat! A fost inscenat de Basescu! FLORIN LIBER!

  2. DIGULESCU FLORIN LIBER !!! E O INSCENARE !!! MARIUS L-A TURNAT !

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*