Acasa / Eveniment / Localități lăsate fără energie electrică de vântul puternic

Localități lăsate fără energie electrică de vântul puternic

Locuitorii din mai multe comune din județul, dar și din municipiul Târgu Jiu, au fost afectați de vântul puternic. În localitățile Ciuperceni și Dănești, mai mulți copaci au fost puși la pământ de vânt și au ajuns, astfel, pe partea carosabilă. Angajații de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj au intervenit, în noaptea miercuri spre joi, pentru îndepărtarea acestora.

De asemenea, cartierele Bârsești și Ursați au avut probleme cu rețeaua electrică pe timpul nopții. O parte din teritoriul județului Gorj s-a aflat sub Cod Portocaliu. „Domnul Prefect a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență pentru a fi luate măsurile necesare în asemenea situații. La Ciuperceni și Dănești au fost câțiva căzuți pe carosabil, dar angajații de la ISU au degajat imediat carosabilul și nu au fost probleme și s-a putut circula. Nu sunt drumuri blocate. Au fost anumite probleme cu rețelele electrice în cartierele Bârsești și Ursați, dar și în localitățile Lelești, Stănești și Runcu. Începând cu ora 2, problemele au fost remediate“, a spus Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Satul primarului Romanescu nu este alimentat cu energie

Au mai existat localități unde nici până ieri nu se reluase alimentarea cu energie electrică, printre acestea fiind și satul de baștină al primarului Romanescu. „Mai sunt ceva probleme cu rețele electrice la Rugi, unde doi stâlpi din lemn au fost rupți, iar echipele de la Electrica intervin. Mai sunt probleme la Zorlești, unde pe timpul nopții este o zonă mai greu accesibilă și nu s-a putut interveni“, a mai adăugat Corina Belteu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*