Microbuz ars în incendiu! Poliția anchetează cazul

0
13

Un microbuz de transport persoane a fost cuprins de flăcări în dimineaţa zilei de marţi. Din fericire, în interiorul acestuia nu se afla nimeni. Pompierii au intervenit în timp util, astfel încât flăcările nu s-au extins la clădirile din zonă. Poliţiştii gorjeni fac acum cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea incendiului.

Dimineaţa, înainte să plece la serviciu, conducătorul auto, angajat al unei firme de transport persoane, a pornit motorul microbuzului. Între timp, acesta a realizat că a uitat ceva în locuinţă, aşa că s-a întors. Atunci cânda revenit, bărbatul a observat că microbuzul său este mistuit de flăcări. Acesta a sunat imediat la poliţie. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj au ajuns şi ei la faţa locului, reuşind să stingă flăcările ameninţătoare. Cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit la instalaţia electrică. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă.

„La data de 5 februarie, poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Stoina s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe raza comunei Bustuchin, a izbucnit un incendiu la un microbuz de transport persoane. Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului, a reieşit faptul că un bărbat, de 51 de ani, din localitate, conducător auto în cadrul unei societăţi comerciale de transport persoane, ar fi pornit motorul microbuzului, care se afla parcat în fața locuinței sale, pentru a pleca la serviciu. Acesta a intrat în casă lăsând motorul pornit, iar după aproximativ cinci minute, a observat o flacără la compartimentul motor al microbuzului. Incendiul a fost localizat și stins de pompieri, microbuzul fiind distrus în proporţie de aproximativ 50%, iar cauza probabilă a producerii fiind un scurtcircuit la instalaţia electrică. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here