Acasa / Eveniment / Mihai Biriţă, condus pe ultimul drum de sute de persoane

Mihai Biriţă, condus pe ultimul drum de sute de persoane

Mihai Ion Biriţă, târgujianul de etnie romă care a decedat în urmă cu câteva zile, la tăiatul porcului, a fost înmormântat ieri. Sute de oameni s-au strâns la poarta sa pentru a-l conduce pe ultimul drum, slujba fiind oficiată de trei preoţi.

Despre Mihai Ion Biriţă, toţi cei care l-au cunoscut au numai cuvinte de laudă. „A fost un om bun, cel mai bun. Se purta frumos cu toată lumea, era un om calm. El era liantul în familie, toţi îl respectau. Şi pe soţia sa, doamna Lili, o iubea foarte mult. Îmi pare rău că nu mai este”, a declarat o apropiată a familiei. Om de afaceri din Târgu-Jiu, acesta avea o firmă la care, după cum spun toţi, a muncit foarte mult. Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, a decedat după ce inima sa s-a oprit sâmbătă, chiar la tăiatul porcului. Rudele au declarat că acesta acuza de mai multe zile dureri în piept, însă nimeni nu se gândea că se va ajunge la o asemenea nenorocire. Corpul neînsufleţit a fost depus în holul casei sale din cartierul Meteor unde cunoscuţii şi rudele au depus zeci de coroane de flori. „Eu sunt naşul Larisei, nepoţica lui. A fost un om bun, cuminte, nu a greşit niciodată, şi-a văzut de viaţa lui, de familia lui, a fost un om corect, cinstit. Dumnezeu să-l odihnească”, a mai spus una dintre rude.

Mormânt pavat cu plăci de granit

Pentru sufletul celui decedat, membrii familiei au dat de pomană în special celor mai nevoiaşi care au fost prezenţi la înmormântare. Aceştia nu s-au uitat la bani, pachetele fiind destul de bogate. Pentru fratele său, Ferdi Biriţă a declarat că va face şi un monument la cimitir, să nu îl uite nimeni şi să ştie toţi ce om bun a fost. „Să-l odihnească Dumnezeu, pe fratele meu, să ştie toată România. A muncit toată viaţa lui şi când să se bucure şi el de munca lui cu copii şi nepoţii, cu toată familia lui, l-a luat moartea. Moartea nu l-a lăsat să chinuiască, să-l ducem la spital, să-l trateze doctorii. L-a luat. O să îi facem un monument istoric la cimitir. Toată viaţa o să îl plângem”, a spus fratele celui decedat. Potrivit lui Ferdi Biriţă, numai pentru plăcile de granit pe care le-au folosit la mormânt şi care sunt aduse direct din Italia au dat peste 100 de milioane de lei vechi. Aceşti bani nu îl vor aduce, însă, înapoi. „A muncit cu sufletul pentru familia lui, pentru nepoţi. Nu este corect ce i s-a întâmplat. L-am pierdut, am pierdut un om de vază din cartier. Îl vom plânge”, a spus şi o vecină. Bărbatul a fost condus de cele aproximativ 300 de persoane întâi la biserică, pentru slujba religioasă şi mai apoi la cimitir, la locul său de veci. Soţia sa Lili l-a plâns tot drumul, făcându-i-se rău de mai multe ori. Pe toată perioada înmormântării femeia a fost susţinută de rude dar mai ales de băiatul său care, la rândul său şi-a plâns tatăl.

8 comentarii

  1. pai a murit sau nu? ca ziceati ca doar l-au declarat mort jurnalistii. acum l-au omorat de tot? nu prea inteleg…

  2. Ieri ziceati ca n-a murit.

  3. este ala din videoclipurile lui guta ?

  4. dorina cioplea, asta e stire de prima pagina? ..in fiecare zi moare un om, ba mai mult in prima zi moare cate un tigan. aveti de gand sa-i puneti pe prima pagina?!

  5. s-a mai dus un shoshoi ? si eu care credeam ca astia nu mai mor niciodata … La mai multi!

  6. dumnezeu sal iertare sa vedea ca era un om de nota 10000 si care ai ajuta pe toti asta este viata

  7. ami pare foarte rau de omul asta ca sa stins din viata la varsta de doar 51 de ani numi vine sa cred ca a murit mihai birita trebuia sa mai traiasca si el macar 1000 de ani

  8. mai rar om ca asta era un om de nota 10000 se vedea din video ca era nr 1 si un om foarte bun si un om foarte sufletist

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*